Львівські лікарі прооперували хлопчика, який наскрізь проткнув руку металевою огорожею

Хлопчика з Нового Роздолу прооперували після травми руки на майданчику

10-річного Святослава доправили до лікарні з частиною металевого прута, який наскрізь проткнув руку

У Львові у вівторок, 4 червня, успішно прооперували 10-річного хлопчика, який напередодні проткнув наскрізь руку металевою огорожею, повідомили у лікарні “Охматдит”.

Святослава доправили до лікарні разом із прутом всередині руки. Лікарі центру провели хлопцю рентген, УЗД, лабораторні аналізи та оперативне втручання — видалили стороннє тіло, провели ревізію рани та встановили дренаж.

Металевий прут не пошкодив сухожилля дитини

За словами травматолога Тараса Москаля, хлопчик не зазнав пошкоджень судин, нервів і сухожиль. “У Святослава було пошкодження мʼяких тканин, металевий уламок заліз у середню третину правого передпліччя. Ділянка у яку попав уламок - дуже небезпечна. Але хлопець щасливчик. Не пошкоджені сухожилля, судини і нерви. А це основне,” — зазначив лікар-травматолог Тарас Москаль.

Зараз пацієнт продовжує лікування в стаціонарі під наглядом медиків. Завдяки вчасній вакцинації від правця, хлопцю вдалося уникнути небезпечного захворювання і лікарям не довелося вводити дитині протиправцевий імуноглобулін. Після виписки зі шпиталю хлопчика очікує реабілітація для відновлення рухів в кінцівці.

Нагадаємо, напередодні Святослав грався на дитячому майданчику і пробив собі руку металевим прутом. Рятувальники звільнили кінцівку дитини та передали потерпілу дитину медикам.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності