Британці навчать львівських медиків оперувати малоінвазивним методом

Львівська обласна клінічна лікарня

Якщо хворого оперувати таким способом, то у лікарні він проведе всього до двох днів

Медики Львівської обласної клінічної лікарні під наставництвом найкращих хірургів Британії будуть вчитися проводити складні операції на кишківнику малоінвазивним методом. Про це у п’ятницю, 24 травня, повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький.

Угоду про менторство між Нотінгемською університетською клінікою і Львівською обласною клінічною лікарнею підписали під час Summit of First Ladies and Gentlemen, який днями з ініціативи Першої леді України Олени Зеленської відбувся у нашій столиці. Це перший меморандум між Великою Британією та Україною, який стосується медичного партнерства і менторства. Нотінгемська університетська клініка входить до п'ятірки найкращих лікарень Англії. Понад 90% великих операцій тут проводять малоінвазивно.

Такий метод значно менше травмує пацієнтів, рідше настають ускладнення після операцій, відтак люди суттєво швидше відновлюються. За словами провідного спеціаліста колоректальної хірургії Нотінгемської університетської клініки Чарльза Максвелл-Армстронга, який буде одним з тих, хто навчатиме українських спеціалістів, оперування таким методом зекономило британцям мільйони фунтів стерлінгів, бо замість тижня, пацієнт проводить в лікарні до двох днів.

Українських хірургів навчатимуть в межах проєкту, який втілюють партнери зі SMART Medical Aid на чолі з Іриною Рибінкіною. До речі, саме завдяки обладнанню, яке надав фонд, та іноземним спеціалістам, яких він запросив у Львів, з квітня лапароскопії навчаються 32 інтерни зі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та інших медичних вишів нашої держави.

Наша мета – щоб малоінвазивний метод був провідним, за допомогою якого оперуватимуть у Львівській обласній клінічній лікарні, а Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького став базою, де навчатимуть лапароскопії інтернів та лікарів зі всієї України”, — наголосив Максим Козицький.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності