У Львові випустили 500 книг для незрячих дітей

Книги для  незрячих дітей

Надруковано 10 книг шрифтом Брайля та озвучено ще 10 аудіокниг — загалом 500 примірників

У Львові завершився проєкт "Рятівна книжка", в рамках якого було надруковано та озвучено 500 книг для незрячих дітей різного віку. Деякі з книг надрукували одразу двома мовами — українською та англійською. Про це 12 червня повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Львівська команда реалізувала проєкт за 4 місяці

Над проєктом працювала команда з 5 людей: редактори, художник, диктор і керівниця проєкту, котра сама незряча. Вони надрукували 10 книг шрифтом Брайля, а ще 10 книг озвучили як аудіокниги. Загалом надруковано 500 примірників. Серед авторів книг — відомі українські та закордонні письменники, такі як Ейтан Борітцер, Александр Дюма, Моріс Дрюон, Крістофер Родлер, Оксана Лущевська, Роксоляна Тимяк-Лончина, Наталія Гриценко, Оксана Драчковська.

“Кожна книга має відразу кілька ступенів доступу – шрифт Брайля для тих, хто читає пальчиками, плоский шрифт крупним кеглем – для слабозорих дітей, аудіоверсію у тактильному QR-коді – для дітлахів, які через фізичні обмеження не можуть читати пальчиками, однак дуже хочуть ознайомитися з книгою”, — пояснила керівниця проєкту Оксана Потимко.

Деякі аудіокниги озвучували незрячі діти разом з акторами та музикантами зі Львова. Всі ці 500 книг найближчим часом розішлють незрячим дітям по всій Україні. Команда впоралася з роботою за 4 місяці замість запланованих 10.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності