• Головна
  • Україна
  • Через руйнацію друкарні у Харкові країна втратила третину річного книгодруку — Зеленський

Через руйнацію друкарні у Харкові країна втратила третину річного книгодруку — Зеленський

зруйноване видавництва Vivat у Харкові

Президент України доручив відновити роботу видавництва Vivat чию друкарню зруйнували росіяни під час атаки по Харкову

Президент України Володимир Зеленський відреагував на смертельний ракетний удар РФ по видавництву в Харкові. Він надав необхідні доручення, щоб допомогти відновити роботу поліграфії та загалом підтримати галузь на державному рівні. Про це Зеленський заявив у своєму зверненні 24 травня.

Глава держави закликав українців купувати книжки вітчизняних авторів

Зеленський розповів, що відвідав місце влучання російських ракет по великому видавничому комплексу в Харкові. Він назвав це жахливим, бо внаслідок обстрілу загинули люди. За його словами, ракетний удар спалив величезну кількість книжок і зруйнував обладнання видавництва, а через знищення однієї лише цієї друкарні Україна втратила близько третини щорічного друку книжок.

“Лише через знищення однієї цієї типографії втрачено близько третини щорічного друку книжок у країні. Російський терор постійно доводить, що їхня ціль – повна руйнація України і всього життя тут, на нашій землі, усього, що дозволяє людям бути людьми. Зробимо все, щоб захистити нашу державу і щоб російське зло відповідало за скоєне. І, будь ласка, обовʼязково, якщо маєте таку можливість, самі теж підтримуйте наших українських книговидавців, українських авторів. Це важливо. Безперечно, буде терористам і наша відповідь на цей удар”, — заявив Зеленський.

Він доручив Міністерству економіки та владі Харківщини допомогти відновити роботу видавництва. Також передбачена підтримка усієї галузі на державному рівні. Зеленський закликав українців купувати книжки вітчизняних авторів і видавництв.

Нагадаємо, 23 травня окупанти завдали 10 ударів по Харкову, один з них був по звичайному друкарському підприємству Vivat. На території підприємства виникла пожежа в цеху з папером, загинуло 7 людей. “Нова пошта“ повідомила, що безкоштовно доставлятиме клієнтам книги від видавництва Vivat. Таким чином у компанії сподіваються підтримати типографію Фактор-Друк

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності