Чеське місто Брно стало містом-побратимом Львова

Брно стало містом-побратимом Львова

Міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з пані мером чеського міста Брно. Це вже 29 місто, яке стало побратимом Львова

Одне з найбільших міст Чехії Брно офіційно стало побратимом Львова. Угоду підписали мер Львова Андрій Садовий та пані мер Брно Маркета Ванкова у вівторок, 4 червня.

Брно стало 29 містом-побратимом Львова

Чеське Брно стало вже 29 містом-побратимом Львова. Це друге за величиною місто у Чехії, яка від початку повномасштабного вторгнення активно підтримує Україну. “Від початку вторгнення Чехія займає активну проукраїнську позицію. Країна прийняла понад 400 тисяч українців, вони були одними з перших, хто почав надавати нам військову допомогу. Ця підтримка відчувається тут на усіх рівнях,” — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

До слова, нещодавно Чехія знайшла понад мільйон боєприпасів для України. Крім того, чехи передали Україні перший тренажер для підготовки пілотів F-16.

Нагадаємо, нещодавно у Львова з’явилося підписав угоду у Німеччині. Також Львів підписав угоду про побратимство з бельгійським містом Мехеленом, а також минулого року у Львова з’явилось місто-побратим у Данії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності