У Львова з’явилося місто-побратим у Хорватії

У Львова з’явилося місто-побратим у Хорватії

Пула-Пола є одним із найбільших міст Хорватії

Хорватське місто та порт Пула-Пола на північно-східному узбережжі Адріатичного моря стало 21 містом-побратимом Львова.

Про це 9 травня повідомили у Львівській міській раді.

Так, мер Львова Андрій Садовий та мер міста Пула-Пола Філіп Зорічіч підписали угоду про співпрацю між містами.

«Ми є друзями і тепер будемо продовжувати нашу співпрацю. Ми бачили ваш центр «Незламні», були на церемонії і попрощалися з військовим. Це для нас дуже символічно і емоційно. Ми пам’ятаємо схожі події в своїй історії. Тому раді, що зможемо допомогти вам. І дякуємо, що відчуваємо себе у вас прийнятими, як друзі. Тому основний меседж сьогодні – це дружба, дружба між Пулою і Львовом», - зазначив Філіп Зорічіч.

Водночас присутня на підписанні угоди Надзвичайний і Повноважний посол Хорватії в Україні Аніца Джамич наголосила, що впевнена, що Україна досягне свого членства в Європейському Союзі.

«Європейська спільнота колись давно починалася як проєкт миру. Але через 30-40 років ми забули про це. Втім, тепер ми повертаємося до свого коріння, і тепер для мене Європейський Союз має інше значення», - сказала пані посол Хорватії.

Зауважимо, що Львів має 20 міст-партнерів у різних країнах світу: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рішон Ле-Ціон, Рочдейл, Ряшів, Тбілісі, Фрайбург, Ченду, Канни, Вюрцбург, Орхус.

Довідково:

Протягом століть місто Пула-Пола перебувало під владою різних імперій, зокрема Римської, Візантійської, Венеціанської та Австро-Угорської. Сьогодні історична спадщина міста очевидна в його численних визначних пам’ятках і пам’ятниках, зокрема в добре збереженому римському амфітеатрі.

У Пулі-Полі народився австрійський ерцгерцог із династії Габсбургів, політик, дипломат, поет, полковник Легіону Українських січових стрільців Вільгельм Франц Йозеф Карл фон Габсбург-Лотаринзький відомий також як Василь Вишиваний, ім'я, яке йому дали українські вояки під час Першої світової війни. Його вважали одним з неофіційних претендентів на український трон у разі утворення монархічного ладу.

Пула-Пола є членом Європейської мережі міст, що мають римську спадщину - Euromed Heritage. Ця мережа сприяє співпраці між римськими містами у Європі, а також вивченню та збереженню культурної спадщини римського періоду.

Водночас туризм є одним з основних джерел доходів Пули-Поли. Місто приваблює туристів з усього світу завдяки своїй багатій історії, пам'яткам архітектури та культурній спадщині. Найбільш популярні визначні місця – це арена, побудована в 1 ст. н.е., римський храм Августа, замок Кастаньо, а також пляжі, парки та інші туристичні зони.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності