Львівські хірурги врятували немовля від рідкісного запалення кісток

Львівські хірурги врятували немовля

У дівчинки Теї зʼявились ознаки гнійного артриту лівого плечового суглоба

Хірурги з Центру дитячої медицини "Охматдит" успішно вилікували новонароджену дівчинку Тею з Бродів від тяжкого запалення кісток та суглобів — остеомієліту. Про це повідомили у пресслужбі лікарні “Охмадит“ у вівторок, 29 травня.

Захворювання могло спричинити проблеми з ростом руки

На першому місяці життя Тея потрапила до лікарні з запаленням крові (сепсисом). Під час лікування у неї виявили гнійно-запальне захворювання кісток (остеомієліт) з ураженням всіх її елементів. У цьому випадку до ураження кістки доєдналось нагноєння поряд розташованого суглоба. Це рідкісне і небезпечне захворювання, особливо для немовлят, яке може спричинити проблеми з ростом кінцівки. Лікарі провели операцію і дали антибіотики. Підібрати правильні ліки було складно, оскільки у дівчинки була чутливість є лише до одного із видів антибіотиків.

“Така бактерія, яку мікробіологи ідентифікували у даної пацієнтки зустрічається у дітей дуже рідко. Це така інфекція, яка стійка до більшості антибіотиків і важко піддається лікуванню”, - наголосив дитячий хірург Кирил Лапшин

Після тривалого лікування Тея одужала без ускладнень. Зараз функція руки відновлюється, але дитина ще деякий час перебуватиме під наглядом лікарів, щоб стежити за ростом ураженої кінцівки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності