• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові судили фахівця через недбалість з технагляду за реставрацією головного корпусу ЛНУ

У Львові судили фахівця через недбалість з технагляду за реставрацією головного корпусу ЛНУ

ЛНУ  імені Івана Франка

Суд виправдав підозрюваного у недбалості через недоведеність вини

Галицький районний суд Львова судив Олега Ч., який мав вести технічний нагляд за реставрацією головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка. Його обвинувачували у неналежному виконанні службових обов'язків, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 23 травня.

Його звинуватили у завданні шкоди державі — понад 700 тисяч гривень

За матеріалами справи, у 2021-2022 роках університет уклав договори на проведення ремонтно-реставраційних робіт з фірмою "Будремсервіс" на загальну суму понад 57 мільйонів гривень. Олег Ч., як фахівець з відповідним сертифікатом повинен був слідкувати за ходом реставрації. Однак, його звинуватили у тому, що він знав про численні недоліки — невиконані роботи по цокольній частині, балконам, вхідним сходам, покрівлі та іншим розділам реставрації. Однак підписав акти, в яких ці недоробки не відображені і які не відповідають фактичному обсягу виконаних робіт на об'єкті реставрації.

Обвинувачений заперечив провину

У зв'язку з неналежним виконанням своїх службових обов'язків завдано шкоди державним інтересам на загальну суму 722 тис. грн. На судовому засіданні обвинувачений свою вину заперечив. Він підтвердив наявність у нього відповідного кваліфікаційного сертифікату та факт укладення договору з Львівським університетом на виконання технічного нагляду під час реставрації головного корпусу. Олег Ч. не визнає, що знав про невиконані підрядником роботи і не повідомив про це замовника та не висловлював претензій підряднику.

Під час судового розгляду з'ясувалося, що нібито завдана шкода насправді була усунена підрядником "Будремсервіс", який виконав відсутні роботи та повернув кошти. А Олег Ч. не мав відношення до цієї фірми. В результаті суд виправдав Олега Ч. через недоведеність обвинувачення та скасував запобіжний захід. До слова, на цей вирок ще може бути подана апеляція.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності