В ЛНУ ім. Івана Франка хочуть вчитися 40 тисяч вступників

В ЛНУ ім. Івана Франка хочуть вчитися 40 тисяч вступників

Цьогоріч суттєво побільшало вступників з центральних, східних і південних областей України

Майже 40 тисяч осіб цього року висловили бажання вступити до Львівського національного університету імені Івана Франка. Серед них 32 731 заяву подали охочі вступити на бакалаврат, 6 919 — вступники на магістратуру. Такі дані під час пресконференції 30 серпня навів ректор ЛНУ Володимир Мельник.

Підсумкові результати вступної компанії будуть відомі після 4 вересня. Однак вже відомо, що на бакалаврат зараховано 5 200 абітурієнтів і 920 на магістратуру (бюджетна форма навчання). Крім того, є ще майже шість тисяч заяв на платну форму навчання на магістратурі, з яких мають намір зарахувати приблизно півтори тисячі. Зі слів ректора Володимира Мельника, 2023-го в університеті буде приблизно на 800 студентів більше, ніж роком раніше

Найбільше подали заяв абітурієнти із заходу України, але суттєво (“не лінійно, а по експоненті”, як зазначив ректор) зросла кількість здобувачів-вихідців із центральних, південних і східних областей України. Як пожартував Володимир Мельник, “У той час, як вся Україна рухається на Захід, Львівський університет йде на Схід України”.

Серед абітурієнтів є як внутрішньо переміщені особи, так і люди, що постійно мешкають у своїх регіонах. Заяви подали навіть із Криму, однак з питань безпеки в університеті не уточнюють їхню кількість чи міста, звідки вони походять.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності