5 найкращих університетів Львова за рейтингом «Освіта.ua»

університети Львів

Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» склав рейтинг ВНЗ України

Це узагальнена класифікація українських вищих навчальних закладів. Вона підсумовує дані національних рейтингів закладів України: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал НМТ на контракт». Кожен із них має інші критерії оцінювання ВНЗ.

«Топ-200 Україна» — академічний рейтинг українських університетів. Його розраховують на основі 6 міжнародних та 4 національних показників. Оцінюють академічну, науково-видавничу та міжнародну діяльність закладу. Також враховують науково-дослідницькі досягнення та популярність ВНЗ в інтернеті.

«Scopus» — рейтинг українських університетів, який оцінює науково-видавничу діяльність закладів освіти. Він враховує цитованість наукових статей, матеріалів конференцій та книжкових видань, авторами яких є фахівці ВНЗ.

«Бал НМТ на контракт» — рейтинг українських закладів вищої освіти, який оцінює середній бал НМТ абітурієнтів, які у 2022 році були зараховані на контрактну форму навчання.

Львівський національний університет імені Івана Франка

ЛНУ імені Івана Франка посів перше місце серед ВНЗ Львова та Львівської області та друге серед освітніх закладів в Україні. Університет Франка займає 5 місце в рейтингу «Топ-200 Україна», четверте — за коефіцієнтом балу НМТ на контракт, третє — за рейтингом науково-видавничої діяльності «Scopus».

Національний університет «Львівська політехніка»

НУ ЛП є другим вищим навчальним закладом Львівщини в рейтингу інформаційного освітнього ресурсу «Освіта.ua». Університет посів 3–4 місце в загальному українському рейтингу. На цьому ж місці — «Київським політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». За оцінкою «Балу на контракт» — 3 місце, за рейтингом «Топ-200 Україна» — 4 місце, у «Scopus» — 8 місце.

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького

ЛНМУ Данила Галицького посів третє місце серед ВНЗ Львова та області та 14–15 місце — в узагальненому рейтингу «Освіта.ua». На цій позиції також знаходиться Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара. Медичний університет Львова очолив 9 місце в рейтингу науково-видавничої діяльності «Scopus», 26 місце — у «Топ-200 Україна» та 29 — за оцінкою бала НМТ на контракт.

Національний лісотехнічний університет України

Львівська лісотехніка займає четверте місце в рейтингу освітніх закладів Львівщини. Разом із Таврійським національним університетом імені Вернадського, університет очолив 36–37 місце серед ВНЗ України за версією «Освіта.ua». Національний лісотехнічний університет посів 32 місце в рейтингу «Scopus», 68 — у «Топ-200 Україна» та 59 — за оцінкою бала НМТ на контракт.

Львівський державний університет безпеки життєдіяльності

ЛДУ БЖД — п’ятий навчальний заклад у рейтингу ВНЗ Львова та Львівської області та 59 серед освітніх закладів в Україні. Університет посів 108 місце в «Топ-200 Україна», 80 місце — за оцінкою науково-видавничої діяльності, 38 місце — за балом НМТ на контракт.

Загалом, рейтинг ВНЗ Львова та області складається із 20 освітніх закладів. Переглянути оцінки кожного можна за посиланням. Ознайомитися з узагальненим рейтингом вищих навчальних закладів України за версією «Освіта.ua» можна на сайті.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало, як вибрати спеціальність за результатами НМТ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності