• Головна
  • Новини Львова
  • Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігоні Косторного засудили до 15 років тюрми

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігоні Косторного засудили до 15 років тюрми

У Львові засудили коригувальника Косторного до 15 років в’язниці

73-річного львів’янина Олександр Косторного судили за державну зраду. У 2022 році внаслідок його співпраці з РФ загинуло 60 людей

У четвер, 23 травня, у Львові до тюремного ув’язнення на 15 років засудили коригувальника ракетного удару по Яворівському полігоні, 73-річного Олександра Косторного. У 2022 році зрадник передавав дані росіянам, повідомили в Офісі генпрокурора.

Справу Олександра Косторного розглядали протягом двох років. 73-річний львів’янин, колишній працівник КДБ СРСР співпрацював з агентами ФСБ РФ у 2022 році. На початку березня через Теlegram Косторний переслав карту Яворівського військового полігону росіянам. На ній було зображено розташування військових містечок Міжнародного центру миротворчості та безпеки. А вже 13 березня 2022 року обстріляли об’єкти, загалом випустивши понад 30 ракет. Тоді загинуло понад 60 людей, ще понад 160 було поранено.

“За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Львівської обласної прокуратури суд визнав громадянина України винним у державній зраді та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна,” — йдеться в повідомленні.

Зловмисника затримали у червні 2022 року. На вирок він чекав два роки під вартою. До слова, Косторний свою вину в роботі на росіян не визнав і стверджував, що відправив схему мисливсько-рибальського господарства “Старичі” своєму другові, щоб показати, де збирає гриби.

До слова, у січні цього року СБУ викрила колаборанта, який допоміг ФСБ завербувати колишнього співробітника КГБ СРСР Олександра Косторного. Ним виявився Олександр Свістунов, один з лідерів “російського руху” Львівщини кінця 1990-х-початку 2000-х років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності