Ракетний удар по Яворівському полігону: у Львові почали судити коригувальника

Фото: Судовий репортер

Наступне засідання відбудеться у листопаді

Галицький районний суд м. Львова розпочав підготовче засідання у справі 71-річного Олександра Косторного, якого обвинувачують у коригуванні ударів по Яворівському полігону.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Зазначається, що на початку засідання адвокат обвинуваченого заявив відвід прокурору. На його думку, під час досудового розслідування прокурор порушив право Олександра Косторного на захист. У засіданні оголосили перерву, щоб прокурор ознайомився із текстом клопотання.

Коригувальник не визнає своєї провини та зазначає, що не причетний до загибелі людей. Зокрема, слідчі вважають, що на початку березня він передав двом російським представникам інформацію про розташування військовослужбовців та техніки ЗСУ на Яворівському полігоні. Йдеться про карту Міжнародного центру миротворчості та безпеки з позначками місць, куди потрібно завдати ракетних ударів.

Втім обвинувачений говорить, що надсилав не карту, а схему риболовно-мисливських угідь своєму знайомому, щоб показати, де збирає гриби. Також він підтвердив інформацію, що раніше працював у КДБ.

Захисник Олександра Косторного переконує, що на схемі, яку обвинувачений передав росіянам, немає жодних позначок.

Дії Косторного кваліфікуються як державна зрада. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Наразі обвинувачений утримується під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару 25 червня по Яворівському полігону загинула 61 людина та ще 160 були поранені. Окупанти випустили понад 30 ракет. За словами Максима Козицького, якби не було повітряної тривоги, їхня кількість була б більшою.

28 червня Львівська прокуратура повідомила про підозру у держзраді львів’янину, який допомагав ворогу наносити ракетні удари по області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності