• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові суд виправдав звинуваченого у розтраті майже 500 тис. грн директора страхової компанії

У Львові суд виправдав звинуваченого у розтраті майже 500 тис. грн директора страхової компанії

Личаківський суд виправдав ексдиректора «Поліс-Центру»

Колишній директор страхової фірми у Львові завищував суми договорів

Личаківський районний суд виправдав Миколу Б., колишнього директора страхової компанії "Поліс-Центр", якого обвинувачували у розтраті 458 900 гривень. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому у Єдиному державному судовому реєстрі.

Як йдеться у вироку, ексдиректор фірми “Поліс-Центр” Микола Б., перебуваючи на посаді директора з 2010 по 2013 рік, уклав низку договорів на надання консультаційних послуг з підприємцем на загальну суму 272 500 гривень. При цьому, за версією слідства, обвинувачений не мав повноважень укладати договори на суму понад 50 тис. грн без погодження з наглядовою радою товариства, а також завищив суми наданих послуг.

Ексдиректор фірми уклав низку договорів завищивши суми

Крім того, у 2013 році Микола Б. уклав з підприємцем договір про надання юридичних послуг на суму 186 400 гривень без погодження з наглядовою радою товариства. За даними вироку, Микола Б. не мав повноважень укладати договори на такі суми.

Микола Б. свою вину не визнав і заявив, що всі договори були укладені законно. Додав, що він щомісячно подавав голові наглядової ради та всім членам наглядової ради адміністративні звіти, де були відображені всі витрати на виконання укладених договорів із долученими копіями документів. А причиною звернення голови наглядової ради товариства до правоохоронних органів є конфлікт, який виник через бажання Миколи Б. звільнитися з посади директора та отримати виплату компенсації згідно з умовами контракту.

В результаті дій Миколи Б. страхова компанія "Поліс-Центр" зазнала збитків на загальну суму 458 900 гривень. Однак суд вирішив, що обвинувачення не надало достатньо доказів, щоб підтвердити зловживання службовим становищем, а також зазначив, що обґрунтування в чому полягав прямий умисел та корисливий мотив в діях обвинуваченого немає:

“Якщо така розтрата допущена на користь цих третіх осіб, то на думку суду, довести винуватість без висунення підозри ОСОБА_8 та ОСОБА_9 (підприємцям, з якими укладали угоду — ред.) у незаконному заволодінні цих коштів взагалі не можливо,” — йдеться у вироку.

Нагадаємо, нещодавно двох львів’ян судили за фальшиві аварії задля виплат від страхової на 3,6 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності