Директора кар’єру на Львівщині підозрюють у незаконному видобутку піску

Отримав підозру

Зловмиснику повідомили про підозру через крадіжку 19 000 кубометрів піску

Через незаконний видобуток піску на Львівщині правоохоронці повідомили про підозру начальнику кар’єру. Як повідомила пресслужба прокуратури у четвер, 9 травня, підозрюваний видобував пісок за межами кар’єру і спричинив державі збитків на мільйони гривень.

Видобував пісок за межами кар’єру

За даними слідства, з серпня по листопад 2022 року підозрюваний організував незаконний видобуток піску на родовищі. Останнє розташоване за межами одного із сіл Пустомитівського району Львівської області.

“Для цього, будучи начальником кар’єру, підозрюваний здійснював видобування корисних копалин поза межами земельної ділянки визначеної спеціальним дозволом на користування надрами. За допомогою спецтехніки та підпорядкованих йому працівників чоловік видобув понад 19 000 м3 піску”, — повідомили у прокуратурі.

Внаслідок таких дій державі завдано мільйонних збитків. Слідчі дії ще тривають. Проте зловмиснику вже повідомлено про підозру. Йому інкримінують незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі, вчинене службовою особою. Санкція статті передбачає від трьох до шести років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності