Організатора комунальної афери на Стрийщині засудили до 10 років ув’язнення

Затримання Василя Васьковича у січні 2019 року.

Слідство встановило, що він отримав від постачальника “відкат” на суму в 680 тис. грн

На Стрийщині за розкрадання бюджетних коштів засудили чотирьох членів злочинного угруповання, які заволоділи понад 1,7 млн грн з обласного бюджету під час закупівлі спецтехніки для одного з комунальних підприємств регіону. Зокрема 10 років в’язниці отримав колишній директор комунального підприємства “Комунальник плюс”. Його подільники, керівниця і головний бухгалтер ТОВ “Вершина ЮА” отримали відповідно 8 і 7 років позбавлення волі. 7 років за ґратами проведе й донька директора КП, яка також брала активну участь в махінаціях. Про це 7 травня повідомила Львівська обласна прокуратура.

Організатором афери став директор КП

До складу групи увійшли керівник підприємства “Комунальник плюс” Василь Васькович, його донька Соломія Пак, а також директор та бухгалтер приватного ТОВ “Вершина ЮА” Аліна Рудь і Ірина Юр’євич. Керівник комунального підприємства ініціював проведення тендерів на закупівлю двох одиниць спецтехніки — самоскида MAN в комплекті з автогрейдером. Крім цього, він допоміг порушити тендерне законодавство приватним підприємцям, які й перемогли в торгах.

Керівниця “Вершини ЮА”, знаючи, що її компанія не має необхідної спеціальної техніки, взяла участь у закупівлі, завищила вартість самоскида й грейдера, а бухгалтер підготувала фальшиві документи про їх постачання. Після отримання коштів від комунальників, приватні підприємці не поставили жодної одиниці техніки. Замість цього донька керівника ”Комунальника плюс”, за його дорученням, знайшла необхідну спецтехніку за значно нижчою ціною, а різницю в коштах зловмисники привласнили. Правоохоронці також встановили, що керівник комунального підприємства отримав від постачальника “відкат” на суму в 680 тис.грн.

Потерпілим в цій справі став виконавчий комітет Стрийської міської ради. Суд визнав винними всіх чотирьох учасників групи. Організатора – колишнього керівника комунального підприємства Василя Васьковича —. засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Трьох інших покарали 7 та 8 роками ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності