Ексголову сільради Рясне-Руської підозрюють у ще одній махінації з землею

Ексголову сільради Рясне-Руської підозрюють у ще одній махінації з землею

Емілія Смокоровська незаконно передала в приватну власність земельні ділянки, вартістю понад 900 тис. грн

Ексголові Рясне-Руської сільради повідомили про ще одну підозру. Посадовиця зловживала службовим становищем для махінацій з землею. Нова підозра стосується двох ділянок землі, загальною вартістю понад 900 тис. грн, повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у четвер, 4 січня.

За даними слідства, у 2020 році Емілія Смокоровська, яка на той час ще обіймала посаду голови сільради Рясне-Руської, свідомо підписала та скріпила печаткою рішення про передачу земельних ділянок у власність кількох місцевих мешканців. Йдеться про дві земельні ділянки загальною вартістю понад 900 тис. грн. 

Ці рішення були незаконними, оскільки сільська рада не могла розпоряджатися цією землею. «Земельні ділянки не були сформовані в межах села і, відповідно, їм не було присвоєно кадастрові номери. Відтак розпоряджатися такими об’єктами уповноважена виключно Львівська міська рада», — зазначили у Львівській обласній прокуратурі.

У земельних махінаціях Емілію Смокоровську підозрюють вже не вперше. У 2022 році їй повідомили про підозру в незаконній передачі у приватну власність п’яти ділянок лісового фонду. Загальна площа цих ділянок становить понад 0,5 га, а вартість — майже 2 млн грн.

Довідково: 67-річна Емілія Смокоровська обіймала посаду голови сільської ради протягом 14 років — з 2006 до 2020 року, коли село приєднали до Львівської громади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності