Ексзаступника міського голови Червонограда судитимуть за вимагання відкатів

Ексзаступника міського голови Червонограда судитимуть за вимагання відкатів

Микола Мисак та Володимир Рибак брали відсотки за постачання піску

Колишнього заступника міського голови Червонограда Миколу Мисака та ексдиректора КП «Комунальник» Володимира Рибака судитимуть за вимагання відкату. Зловмисники змушували приватного підприємця платити їм відсоток від вартості піску, який він постачав комунальному підприємству. Натомість вони обіцяли не створювати штучних умов щодо кольору та якості товару. Про передачу справи до суду повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у понеділок, 5 лютого.

За матеріалами справи, колишній заступник міського голови Червонограда змовився з директором місцевого комунального підприємства та вигадав схему незаконного збагачення. Наприкінці лютого 2023 року керівник комунального підприємства уклав договір з приватним підприємцем про постачання 620 тонн піску. Загальна вартість товару за договором становила 303,8 тис. грн, гроші на закупівлю виділялися з міського бюджету Червонограда.

Прокуратура не вказує імен підсудних, однак в ухвалі слідчого судді, який супроводжував розслідування, вказані їхні посади: заступник міського голови Червонограда з питань діяльності виконавчих органів ради та директор КП «Комунальник». На момент затримання ці посади обіймали відповідно Микола Мисак та Володимир Рибак.

Посадовці повідомили підприємцю, що він має постачати КП «Комунальник» виключно пісок жовтого кольору, інакше йому за нього не заплатять. При цьому в умовах договору не було ніяких обмежень щодо кольору піску. Посадовці натякнули підприємцеві, що він може постачати пісок будь-якого кольору, якщо платитиме їм по 7% від його вартості. “За гроші вони обіцяли сприяти у виконанні умов укладеного договору і в оплаті за поставлений пісок. А також не створювати штучних вимог щодо кольору та якості піску, які фактично не були передбачені договором”, — уточнили в прокуратурі.

Після цього у квітні 2023 р. підприємець передав посадовцям по шість тис. грн, а у травні — ще по 15 тис. грн. Таким чином заступник голови міської ради Червонограда Микола Мисак та директор КП «Комунальник» отримали по 21 тис. грн неправомірної винагороди з міського бюджету.

17 травня 2023 року потерпілий підприємець написав заяву про те, що посадовці вимагали у нього гроші. Обох зловмисників затримали у липні минулого року. Міський голова Червонограда Андрій Залівський повідомив журналістам LVIV.MEDIA, що через цей випадок 20 липня 2023 року на сесії міськради Миколу Мисака звільнили з посади заступника голови.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності