• Головна
  • Україна
  • У Києві затримали аферистів, які ошукали сотні людей під час працевлаштування

У Києві затримали аферистів, які ошукали сотні людей під час працевлаштування

У Києві викрили зловмисників, які ошукали сотні людей під час працевлаштування.

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі

Столичні кіберполіцейські викрили чотирьох членів організованої групи, які ошукали сотні осіб по всій Україні, нібито допомагаючи їм працевлаштуватися за кордоном. Про це 6 травня повідомила Національна поліція України.

Слідство зібрало докази вчинення злочинів відносно 273 потерпілих. Обвинувальний акт направлено до суду, фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Правоохоронці встановили, що організатор схеми, 26-річний мешканець Київщини, реєстрував підприємства на підставних людей, потім створював власні вебсайти й координував діяльність інших учасників шахрайської схеми. Зокрема, вони імітували надання послуг із працевлаштування за кордоном. Люди, які шукали роботу, знаходили оголошення на вебсайтах та вносили кожен передплату у сумі від 8 до 18 тис. грн. Зловмисники запевняли клієнтів, що обов’язково виконають взяті на себе зобов’язання і навіть висилали договір для ознайомлення та підписання. Однак після того, як шахраям перераховували кошти, люди нічого не отримували.

Поліцейські провели у затриманих обшуки й вилучили гроші, дві елітні автівки, прикраси з діамантами, мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки й чорнові записи, що підтверджують їхню протиправну діяльність. Всього слідчі зібрали докази про вчинення злочинів щодо 273 потерпілих. Загальна сума збитків, завданих шахраями, становить майже 3 мільйони гривень. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності