Двох львів’ян судили за фальшиві аварії задля виплат від страхової на 3,6 млн грн

Машини та страховий поліс, фото умовне

Чоловіки підлаштовували ДТП та отримували виплати за пошкодження авто

У Львові судили двох місцевих мешканців — Станіслава-Романа Ш. та Назара М., — які займалися шахрайством, щоб отримати страхові виплати. Протягом року чоловіки разом зі спільниками вчиняли фальшиві аварії і таким чином завдали страховій компанії збитків на понад 3,6 млн грн. Галицький районний суд Львова визнав їх винними та засудив до п’яти років ув'язнення, замінивши покарання одним роком іспитового строку. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у понеділок, 8 квітня.

Обманювали страхову вісім разів

За матеріалами справи, львів’яни Станіслав-Роман Ш. та Назар М. навмисно знайшли зарання пошкоджені автомобілі Mercedes Benz та Kia Sportage, які власники застрахували у ТДВ “Експрес Страхування“. Після цього вони вмовили ще двох спільників виконати ролі водіїв у фальшивій аварії. Ввечері 11 листопада 2019 року зловмисники імітували ДТП, в якій автомобілі нібито отримали свої пошкодження.

Про “аварію“ шахраї повідомили працівників поліції та страхову компанію. Представник ТДВ “Експрес Страхування“ оглянув автомобілі та підтвердив наявність пошкоджень на них. Внаслідок цього страхова компанія переказала на рахунки обох водіїв та ремонтного сервісу платежі на загальну суму понад 274 тис. грн. Гроші, які не пішли на ремонт автомобілів, шахраї розділили між собою. Схожу аферу шахраї повторювали ще сім разів до грудня 2020 року. Загалом вони завдали ТДВ “Експрес Страхування“ збитків на понад 3,6 млн грн.

Компанія не мала претензій до шахраїв

На суді Станіслав-Роман Ш. та Назар М. визнали свою провину та розповіли, що повернули ТДВ “Експрес Страхування“ 1,2 млн грн. Галицький районний суд Львова засудив їх обох до п’яти років позбавлення волі, проте замінив ув’язнення одним роком іспитового терміну. Причиною цьому стало те, що після часткового відшкодування збитків ТДВ “Експрес Страхування“ не мало ніяких претензій до обвинувачених. Даний вирок львів’яни можуть оскаржити в апеляційному порядку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності