• Головна
  • Україна
  • Директорка фірми незаконно заволоділа електрикою держпідприємства на суму 20 млн грн

Директорка фірми незаконно заволоділа електрикою держпідприємства на суму 20 млн грн

Директорка фірми заволоділа електроенергією на понад 12 млн грн

Отримавши 25 млн грн за замовлення, директорка фірми з ліцензією на продаж електроенергії, перерахувала постачальнику лише 4,5 млн грн. Щоб уникнути відповідальності, жінка перереєструвала фірму на ім'я підставної особи

Правоохоронці викрили директорку фірми, яка заволоділа електроенергією державного підприємства на суму понад 20 млн грн. Про це у п’ятницю, 10 травня, повідомили у Нацполіції України. Регіон, в якому трапився інцидент, поліція не розголошує.

Жінка перерахувала постачальнику лише частину грошей

Як йдеться в повідомленні, директорка фірми, маючи ліцензію на посередницький продаж електроенергії кінцевим споживачам, уклала договір про постачання з мережею магістральних газогонів на суму майже 25 млн грн. Отримавши всю суму за замовлення, вона перерахувала постачальнику лише 4,5 млн грн.

“Постачання кінцевому споживачу у цей період здійснювалося за рахунок негативного балансу, який сягнув 39 млн грн. Отримані ж від клієнта кошти директорка фірми-посередника перерахувала підконтрольним субʼєктам господарювання та на рахунки близьких родичів з метою їх подальшої легалізації,” — йдеться в повідомленні поліції.

Щоб уникнути покарання, зловмисниця зареєструвала фірму на іншу особу

Щоб уникнути відповідальності, зловмисниця перереєструвала фірму на ім'я підставної особи і призначила її керівником. Однак поліція встановила, що 57-річна жінка є справжньою організаторкою оборудки. Їй вдалося незаконно заволодіти понад 20 мільйонами гривень державного підприємства.

Слідчі Нацполіції оголосили 57-річній зловмисниці про підозру. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності