• Головна
  • Україна
  • Директора Запорізького електровозоремонтного заводу засудили до 4 років ув’язнення

Директора Запорізького електровозоремонтного заводу засудили до 4 років ув’язнення

Колишніх керівників “Запорізького електровозоремонтного заводу” засудили до тюрми

Керівники державного підприємства завдали йому збитків на 780 тис. грн

Колегія суддів ВАКС визнала винним двох керівників ПрАТ “Запорізький електровозоремонтний завод” у зловживанні службовим становищем і завдавання збитків на суму понад 780 тис. грн. Їм призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки. Про це 30 квітня повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у своєму Telegram.

Схема закупівлі за завищеними цінами

За даними слідства, директор Запорізького електровозоремонтного заводу Геннадій Політикін і його заступник Леонід Єрмаков вступили в змову з представником фірми “СК СмартОлександром Феніним, якого вважають організатором змови. Керівники забезпечили перемогу у тендері цієї фірми за заздалегідь завищеною ціною. Йшлося про закупівлю 30 зубчатих коліс до електровозів. Товар закупили за ціною у 2,45 млн грн, тоді як ринкова вартість була значно нижчою. Політикін, як керівник заводу, мав здійснювати координацію дій підлеглих працівників та усунути конкуренцію на тендері. Єрмаков мав узгодити нормативні документи тендерної документації “СК Смарт” і згодом проконтролювати перерахунок грошей від заводу.

Колишніх керівників Запорізького електровозоремонтного заводу Геннадія Політикіна та Леоніда Єрмакова визнали винуватими у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 780 тисяч грн збитків. Їх засудили до 4 років позбавлення волі. Представнику фірми “СК Смарт” Олександру Феніну призначили 5 років ув'язнення.Вирок ще не набрав законної сили і протягом 30 днів його можуть оскаржити в апеляції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності