• Головна
  • Новини Львова
  • Депутата та посадовців Солонківської сільради судитимуть через незаконну приватизацію землі

Депутата та посадовців Солонківської сільради судитимуть через незаконну приватизацію землі

затримання підозрюваних

Вони незаконно передали у приватну власність три земельні ділянки, які передбачені під будівництво нової вулиці

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо злочинної групи посадовців Солонківської сільської ради під Львовом. Вони незаконно вилучили з комунальної власності три земельні ділянки загальною вартістю — 2,8 млн гривень. Їх справи скерували до суду. Про це у понеділок, 29 квітня повідомили у Державному бюро розслідувань.

Спільники незаконно приватизували землю для дороги

Головним у цій оборудці був голова комісії з агропромислу сільради. Він залучив ще 5 спільників: керівників відділів сільради, реєстратора та землевпорядника. У ДБР не повідомляють імен підозруюваних, однак, як вказано на сайті Солонківської територіальної громади, чинним керівником відділу архітектури та містобудування сільської ради на момент затримання був Андрій Пелещишин, а головою постійної комісії з агропромислового комплексу сільської ради Тарас Тарнавський.

Зловмисники знайшли людей, які мають право на безкоштовну землю. Від їхнього імені подали документи на приватизацію ділянок. Після усіх погоджень ділянки площею 0,3 га перейшли у володіння підставних осіб, а насправді користуватись землею мали посадовці. Проте продати незаконно отримані ділянки зловмисникам не вдалося, адже суд наклав на земельні ділянки арешт. Організаторові схеми та його спільникам загрожує до шести років ув’язнення.

Нагадаємо, незаконну приватизацію ділянок у Солонці ДБР викрило у лютому минулого року. Тоді зловмисникам оголосили підозру у зловживанні службовим становищем.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності