Депутат та посадовці Солонківської сільради отримали підозри у незаконній приватизації землі

Депутат та посадовці Солонківської сільради отримали підозри у незаконній приватизації землі
Фото: Львівська обласна прокуратура

Через приватизовані ділянки мала проходити майбутня вулиця Львова

На Львівщині депутат Солонківської сільради та кілька його спільників, розробили схему, за якою незаконно передали у приватну власність три земельні ділянки. Ці ділянки були передбачені під будівництво нової вулиці Львова. Зловмисникам вдалося це зробити через звернення від імені підставних осіб-пільговиків. На незаконно приватизовану землю наклали арешт, а учасникам схеми повідомили про підозру, повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у четвер, 8 лютого.

За даними правоохоронців, Голова постійної комісії з агропромислового комплексу Солонківської сільської ради вирішив незаконно приватизувати три земельні ділянки площею 0,3 га. Для цього він змовився з трьома посадовцями своєї сільради, а також з директором приватної організації та держреєстратором однієї із територіальних громад. При цьому усі зловмисники знали, що через землю, яку вирішив приватизувати депутат, проходили червоні лінії проєктованої дороги — там планували побудувати нову вулицю Львова.

Разом зловмисники подали до сільради звернення, в якому просили надати дозвіл на переведення землі в приватну власність. Звернення подавали від імені підставних осіб — пільговиків, які мали право на отримання безплатних земельних ділянок.

“Після необхідних погоджень та голосування на сесії, ділянки загальною площею 0,3 га перейшли у власність підставних осіб, проте реально розпоряджалися землями посадовці. Продати отримані ділянки фігуранти не встигли — за клопотанням ДБР суд наклав на них арешт”, — розповіли у Державному бюро розслідувань. Загальна вартість ділянок, які вдалося незаконно приватизувати зловмисникам становить близько 2,7 млн грн.

Після цього правоохоронці повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем депутатові сільради та п’ятьом його спільникам:   

  • Керівникові відділу архітектури та містобудування, 
  • Фахівцю земельного відділу Солонківської сільської ради, 
  • Державному реєстратору,
  • Керівнику землевпорядної організації.

Імен підозрюваних у прокуратурі та в ДБР не вказують, проте на сайті Солонківської територіальної громади вказано, що чинним керівником відділу архітектури та містобудування сільської ради є Андрій Пелещишин, а головою постійної комісії з агропромислового комплексу сільської ради зазначений Тарас Тарнавський.

Наразі правоохоронці проводять досудове розслідування. Організаторові схеми та його спільникам загрожує до шести років ув’язнення.

Голова Солонківської громади Богдана Дубневич відмовився коментувати оголошення підозри своїм підлеглим. “Я таким не цікавлюсь“, — сказав Дубневич у розмові з журналістом LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності