• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові на території спадщини ЮНЕСКО незаконно приватизували нерухомість: приміщення повернуть місту

У Львові на території спадщини ЮНЕСКО незаконно приватизували нерухомість: приміщення повернуть місту

Львів

У суді довели, що жінка незаконно приватизувала нерухомість у центрі Львова

Громаді Львова повернуть нерухомість площею майже 110 кв м на території світової спадщини ЮНЕСКО. З приватної власності місту передадуть об’єкт нерухомості вартістю близько 21 млн грн.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокуратури в суді довели, що жінка неправомірно заволоділа нерухомим майном у центрі Львова. Вона придбала у власність половину квартир та частину підвальних приміщень багатоквартирного будинку.

Після цього вона звернулась до одного із проєктних товариств Львівщини, щоб об’єднати належні їй нежитлові приміщення та інші нежитлові приміщення, які перебували у комунальній власності в єдину новоутворену групу нежитлових приміщень, але з незаконно приєднаною площею майже у 110 кв м.

На підставі цього висновку, жінка звернулась до державного реєстратора, який неправомірно зареєстрував право приватної власності на підвальні приміщення, які їй фактично не належать.

У результаті жінка незаконно заволоділа рештою підвальних приміщень у будинку, що знаходиться на території світової спадщини ЮНЕСКО у місті Львові.

Прокурори, виявивши порушення законодавства, звернулись до суду з позовом. Суд підтримав позицію прокуратури й позов задоволив в повному обсязі.

Нагадаємо, на Львівщині державний реєстратор незаконно переписав злітну смугу на третю особу, внаслідок чого з державної власності вибув колишній аеродром.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності