• Головна
  • Новини Львова
  • Міська рада Львова пробачить ПП “Скоринка Плюс” шкоду за самовільно зайняту ділянку

Міська рада Львова пробачить ПП “Скоринка Плюс” шкоду за самовільно зайняту ділянку

Міська рада Львова пробачить ПП “Скоринка Плюс” шкоду за самовільно зайняту ділянку

Приватне підприємство захопило під паркінг понад пів гектара землі на Сихові

У вівторок, 7 травня, комісія фінансів та планування бюджету Львівської міської ради підтримала проєкт ухвали “Про списання ПП "Скоринка Плюс" шкоди, завданої самовільним зайняттям земельної ділянки”. Штраф пробачать, тому що один з власників помер, а в іншого немає коштів на відшкодування. Підприємство вже чотири роки як не працює. Про це стало відомо з засідання комісії.

Про справу

В 2011 році Департамент житлового господарства ЛМР надав приватному підприємству 2300 кв м на вул. Скрипника під облаштування паркінгу. Проте “Скоринка Плюс” незаконно зайняла під паркінг частини трьох сусідніх земельних ділянок загальною площею більше ніж пів гектара. Факт самовільного захоплення землі встановили у 2017 році під час перевірки, проведеної Держгеокадастром.

У 2018 року Господарський суд Львівської області зобовʼязав ПП “Скоринка Плюс” звільнити самовільно займану ділянку площею 0,63 га на перехресті вул. Скрипника, 13 і проспекту Червоної Калини, що на Сихові. Також суд зобовʼязав виплатити міській раді відшкодування у розмірі 94 тис. грн. Як зазначили на засіданні комісії фінансів та планування, ПП “Скоринка Плюс” вже не займає земельну ділянку і вже фактично декілька років не функціонує. “Було рішення суду про стягнення шкоди за самовільне зайняття земельної ділянки, але ми не можемо виконати це рішення суду. Один з власників помер, а інший власник фактично ніякого майна, окрім своєї квартири, не має. Підприємство як таке вже чотири роки не здійснює ніякої діяльності” — зазначили на комісії. Відтак члени комісії підтримали проєкт ухвали. Остаточне рішення прийматимуть депутати під час сесії Львівської міської ради.

Нагадаємо, у Львові підприємці мають демонтувати п’ять незаконних кіосків. Підприємці власноруч мають розібрати МАФи на вулицях Миколайчука та Стрийській протягом 20 робочих днів. МАФи демонтують через порушення вимог законодавства при розміщенні тимчасових споруд. Підприємці самовільно встановили кіоски.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності