Львівський «Охматдит» отримав новітній комп’ютерний томограф

В Охматдиті буде комп’ютерний томограф

Дотепер у львівському «Охматдиті» КТ не робили, натомість дітей для цього відправляли в інші заклади

У львівському Клінічному центрі дитячої медицини, до якого, зокрема, входить лікарня «Охматдит», встановили сучасний комп’ютерний томограф General Electric Revolution Maxima 55 — 64 slice, який купили у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні».

Вартість новітнього комп’ютерного томографа — 12,8 млн грн. Як повідомило Міністерство охорони здоров’я, ця техніка дозволить проводити дітям якісну і безпечну діагностику на місці. Адже сучасний низькодозовий компʼютерний томограф GE — це мінімальний рівень опромінення та додаткові засоби захисту в тій ділянці тіла дитини, яка не підлягає дослідженню. Тривалість процесу сканування становить від 10 до 15 хвилин.

У МОЗ наголосили, що на сьогодні Клінічний центр дитячої медицини – це об’єднана лікарня, яка має два структурні підрозділи. В одному з них — львівській лікарні «Охматдит», яка надає спеціалізовану висококваліфіковану цілодобову допомогу дітям зі всієї України, — комп’ютерного томографа раніше не було. А за рік отримати тут необхідну медичну допомогу змогли близько 11 000 стаціонарних пацієнтів. Щотижня кілька десятків з них потребували КТ. Тож цю діагностику їм проводили в інших медзакладах.

Коли почнуть проводити КТ у львівському «Охматдиті»

Речниця «Охматдиту» Юлія Бундз у коментарі LVIV.MEDIA повідомила, що КТ почнуть проводити відразу після того, як отримають відповідне програмне забезпечення.

«Наразі, чекаємо програмне забезпечення, працівники вже навчені та готові. І як тільки буде програмне забезпечення — [томограф] запрацює», — сказала вона.

Окремо у МОЗ зазначили, що КТ-обстеження дає якісніші знімки, необхідні для точного діагнозу, що значно збільшує ефективність лікування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності