Львів отримає від швейцарського Берна 11 трамваїв

Львів отримає від швейцарського Берна 11 трамваїв

Їх місто має отримати впродовж липня цього року — початку 2025 року

Швейцарія безплатно передасть Львову 11 низькопідлогових трамваїв компанії Bernmobil. Угоду про це підписали 22 квітня керівники Львова, ЛКП “Львівелектротранс” і посол Швейцарії в України, повідомила пресслужба ЛМР.

Бернські трамваї для Львова

Вживані вагони, а також обладнання та запчастини, Львову передає бернська компанія Bernmobil. Їх місто має отримати впродовж липня цього року — початку 2025 року. Важливо, що доставка здійснюватиметься коштом швейцарської сторони. 10 з цих трамваїв курсуватимуть на лініях, а один використовуватимуть для запасних частин.

Завдяки Швейцарії Львів отримає допомогу на близько 80 млн грн в межах проєкту “Бернські трамваї для Львова”. Мова, зокрема, про 11 трамваїв, які будуть надані для нашого міста”, — заявив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Як розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Фелікс Бауманн, ці трамваї – це перші низькопідлогові трамваї, що були виготовлені у Берні. “Ці трамваї не є новими, але їх стан цілком відмінний. Я користувався ними у столиці Швейцарії, тож можу впевнено сказати, що вони будуть гарним доповненням до решти трамваїв, які курсують у Львові”, — зазначив дипломат.

Загалом, проєкт “Бернські трамваї для Львова” передбачає, що Львівелектротранс також безоплатно отримає рейкошліфувальний верстат, додаткові запчастини та підйомні пристрої для цих трамваїв. А технічні працівники львівського комунального підприємства пройдуть місячне практичне навчання у Берні. Зі свого боку Львівелектротранс має зробити певну модернізацію на території вагонно-ремонтного депо, аби забезпечити тут належне обслуговування вагонів.

Нагадаємо, 22 квітня з’ясувалося, що у Львівській міськраді не вистачає коштів на розмитнення старих німецьких трамваїв. Місто безплатно отримає 12 трамваїв з Берліна, але міськрада повинна оплатити перевезення та розмитнення вагонів. За підрахунками, для цього необхідно 26 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності