У Львові почав курсувати десятий п’ятисекційний трамвай “Електрон”

Травмай "Електрон"

Це останній із запланованих нових п’ятисекційних низькопідлогових трамваїв марки “Електрон”

У понеділок, 15 квітня, у Львові запустили на маршрут десятий низькопідлоговий трамвай “Електрон”. Це останній трамвай, яке місто придбало коштом кредиту Європейського інвестиційного банку. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий

За його словами, усі трамваї, які придбали за підтримки Європейського інвестиційного банку, вже курсують по Львову. В межах проєкту “Міський громадський транспорт України” місто отримало 17,4 млн євро кредиту на закупівлю десяти трамваїв.

“Львів отримав 17,4 млн євро на закупівлю 10 нових п'ятисекційних трамваїв "Електрон" вітчизняного виробництва. Усі ці сучасні низькопідлогові трамваї вже курсують вулицями міста”, — написав Андрій Садовий.

До слова, 26 лютого у Львові на лінію виїхав дев’ятий п’ятисекційний трамвай “Електрон”. Він працює на маршруті №8, який сполучає Сихів із центром міста.

Контракт на постачання цих трамваїв “Львівелектротранс” уклав у вересні 2020 року. Угода передбачає і купівлю обов’язкових запчастин та витратних матеріалів, обладнання та інструментів для технічного обслуговування та ремонту вагонів. Відповідно до графіка, перша поставка трамваїв мала відбутись у червні 2022 року, проте перші три трамваї місто отримало швидше – у грудні 2021 року. Ще три трамваї були поставлені у 2022 році, та два – у 2023 році.

Довідково: трамвай «Електрон» – це п’ятисекційний однопросторовий комфортний вагон з пониженим рівнем вібрації та шуму. Широкі двері і низький рівень підлоги дозволяють прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів.  Кількість місць для сидіння — 56, загалом трамвай може вмістити 265 людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності