• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська міськрада виділить 26 мільйонів на розмитнення старих німецьких трамваїв

Львівська міськрада виділить 26 мільйонів на розмитнення старих німецьких трамваїв

Львів отримає 12 німецьких трамваїв

Місто безкоштовно отримає 12 трамваїв з Берліна, але міськрада повинна оплатити перевезення та розмитнення вагонів

Комісія транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради У понеділок, 25 березня, погодила виділення 26 млн грн для ЛКП “Львівелектротранс”. За ці кошти підприємство оплатить транспортування, розмитнення та переобладнання 12 трамваїв, які місто безкоштовно отримає з Німеччини.

“Є можливість отримати на безоплатній основні трамваї з Берліну, але наше завдання їх транспортувати. Закупівлю на транспортування оголосив “Львівелектротранс”. В рамках бюджету розвитку ми можемо переобладнати візки, але що стосується транспортування та розмитнення, на це нам необхідні кошти”, — пояснив директор департаменту міської мобільності міськради Олег Забарило.

За його словами, німецькі трамваї, які подарують Львову, використовували орієнтовно упродовж 30-35 років у Берліні. У нашому місті вони курсуватимуть не менше 5 років. Олег Забарило також додав, що у Львові вже експлуатує трамваї такої ж моделі КТ4-D, тому труднощів з запчастинами до них не буде.

Де курсуватимуть німецькі трамваї

Керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів зазначив, що ці трамваї планують запустити на маршрут №1, тому що на його шляху найменша кількість проблемних платформ, які потрібно понизити під стандарти німецьких вагонів.

Нагадаємо, минулого місяця “Львівелектротранс” хотів списати понад 4 км трамвайної колії, а у грудні минулого року “Львівелектротранс” звернулося до міської ради за дозволом списати на металолом 16 тролейбусів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності