Львівські школярі зняли ТікТок під російську пісню: реакція адміністрації

Ліцей "Сихівський"

Діти написали пояснювальні записки і попросили вибачення, їхніх батьків викликали до школи на бесід

Школярі сихівського ліцею зняли відео для ТікТок під російську пісню, в якій йдеться про Дагестан та Москву. Дирекція ліцею “Сихівський” та заступниця начальника управління освіти ЛМР з питань освітньої політики відреагували на інцидент. Про це 11 квітня написало видання “Сихів. Медіа”.

Днями в інтернеті з’явилося відео, у якому учні ліцею “Сихівський” на фоні школи співали під російську пісню “Дагестанские москвичи”. Ролик викликав обурення серед користувачів соціальних мереж та педагогічного колективу.

Реакція школи та управління освіти Львова

“Вперше таке сталося в нашій школі. Я взагалі шокований. Діти написали пояснювальні записки. Вони всі просять пробачення, що так вийшло. Проведена робота з учнями, проведена робота з батьками про недопущення такого. Зобов’язано всіх класних керівників провести виховні години на тему інформаційної гігієни. Зараз працюємо з тим, викликали батьків у школу”, — розповів директор ліцею Іван Ухніцький.

Галина Пирин, заступниця начальника управління освіти Львова з питань освітньої політики зауважила, що в управлінні знають про ситуацію, яка склалася у ліцеї: “Спілкувалися з керівником закладу освіти, повідомленні батьки. Вони завтра мають прийти на спілкування з класним керівником. Відбулося спілкування з дітьми. Нам прикро що сталася така неприємна ситуація, ще й в умовах сьогодення, але ми докладемо максимум зусиль, щоб таке більше не повторювалося”.

Галина Пирин також запевнила, що у всіх школах Львова постійно відбуваються заходи, які мають на меті сприяти поширенню української мови.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності