Начальника управління освіти ЛМР силою не впустили до львівської школи

Начальника управління освіти ЛМР силою не впустили до Львівської школи

Андрія Закалюка не впустили разом з новою директоркою через тривалий конфлікт з вчителями та батьками

У четвер, 4 квітня, начальник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк разом із новою директоркою школи №96 не змогли зайти в приміщення, бо їх силою не впустили всередину розлючені вчителі та батьки. Ярина Нечепурна законно обрана директорка не може узятися до роботи — конфлікт між новою директоркою та педколективом триває вже понад місяць. Тому керівник освітнього управління спробував залагодити непорозуміння, однак це йому не вдалося.

Андрій Закалюк оприлюднив на своїй Facebook сторінці відео конфлікту та шарпаними. Начальник управління освіти зазначив, що вимушений публічно розповісти про це, оскільки з кожним днем ситуація тільки погіршується.

За його словами колишня директорка школи Галина Михайлик була на посаді два роки. У лютому у жінки закінчився контракт, тому з нею розірвали угоду. Після цього на посаду нової директорки оголосили конкурс, у ньому взяли участь та ж сама ексдиректорка Галина Михайлик та нова кандидатка — Ярина Нечепурна. Саме Ярина Нечепурна стала переможницею, набравши на кілька балів більше.

Вже кілька тижнів у львівській школі № 96 триває конфлікт. Я до останнього намагався не говорити про це публічно і всіляко врегулювати проблему, але оскільки з кожним днем ситуація погіршується, і від цього можуть постраждати учні - мушу писати цей пост. Отже, коротко і по суті про конфлікт у школі № 96: ✔️ Колишня директорка Галина Михайлик була керівником школи впродовж двох років. У лютому цього року в пані Галини закінчився термін дії трудового договору. Він не був продовжений (про причини напишу нижче), але вона могла і брала участь у конкурсі на цю посаду. Галина Михайлик програла, а новою директоркою ЗАКОННИМ шляхом було обрано Ярину Нечепурну. ✔️ Основні причини непродовження договору: - здійснення закупівель без проведення тендерів; - проведення щонайменше двох закупівель без отримання попереднього погодження на предмет доцільності таких витрат у період воєнного стану; - пані Галина взяла маму на роботу, преміювала її, але не попередила про це відділ чи управління освіти, що є конфліктом інтересів і порушенням закону. ✔️ 8 березня було проведено прозорий конкурс на посаду директора школи № 96. Трансляція конкурсу проводилась на сторінці управління освіти у Facebook, тож кожен може його переглянути і зробити свої висновки, чи був він чесним і справедливим. Ми нічого не приховуємо, адже це стандартна для нас процедура: впродовж останніх 4 років у нашому місті за результатами проведених конкурсів обрано 55 директорів. ✔️ Станом на сьогодні Ярина Нечепурна є директоркою школи № 96, але вона не може розпочати роботу (їй фізично не дають зайти до школи!), адже пані Михайлик не може змиритись із програшем у конкурсі та не дає можливості їй працювати, підбурюючи вчителів та батьків. Колишня директорка влаштовує бунти, підмовляє колектив не впускати законнообрану директорку в школу. Окрім цього, через бажання повернути посаду дочці, батько пані Галини Коцюк Василь намагається добитись скасування результатів конкурсу, що є протизаконним. ❗️А тепер про найгірше. Фізична відсутність діючого директора на робочому місці має такі наслідки: - працівники школи не можуть отримати заробітну плату, бо зарплатні табелі не підписано; - школярі можуть не отримати документів про освіту за 4,9,11 класи. Подати документи можна лише за підписом директора; - під загрозою харчування дітей — надавачі послуг не зможуть закупити продукти; - неоплачені комунальні послуги призведуть до відключення світла чи води. Сьогодні я разом із пані Яриною знову спробували зайти в школу, проте ситуація незмінна. Всього кілька працівників школи та батьків блокують роботу навчального закладу. Ми неодноразово звертались до пані Михайлик, батьків, вчителів і просили вирішувати питання у правовому полі. Щоб не ставити під загрозу роботу школи та її працівників, пані Галина може подати до суду та оскаржити рішення за результатами конкурсу, але поки немає рішення суду, потрібно допустити чинну директорку на робоче місце!

Posted by Андрій Закалюк on Thursday, April 4, 2024

Попри те, ані трудовий колектив, ані колишня директорка, ані батьки школярів з таким рішенням не погоджуються. Вже місяць Ярина Нечепурна не може узятися до обов’язків директорки школи, ба більше її навіть не впускають всередину у приміщення.

Станом на сьогодні Ярина Нечепурна є директоркою школи № 96, але вона не може розпочати роботу, адже пані Михайлик (ексдиректорка) не може змиритись із програшем у конкурсі та не дає можливості їй працювати, підбурюючи вчителів та батьків. Колишня директорка влаштовує бунти, підмовляє колектив не впускати законно обрану директорку в школу” — зазначив Андрій Закалюк.

Окрім того, за словами Закалюка фізична відсутність чинної директорки на робочому місці має погані наслідки. “Працівники школи не можуть отримати заробітну плату, бо зарплатні табелі не підписано; школярі можуть не отримати документів про освіту за 4,9,11 класи. Подати документи можна лише за підписом директора; під загрозою харчування дітей — надавачі послуг не зможуть закупити продукти; неоплачені комунальні послуги призведуть до відключення світла чи води”, — додав Закалюк.

З оприлюдненого відео видно, що на місце викликали поліцію.

Начальник управління освіти розкрив причини непродовження договору із ексдиректоркою

Основними причинами звільнення ексдиректорки Галини Михайлик Андрій Закалюк назвав:

  • здійснення закупівель без проведення тендерів;
  • проведення щонайменше двох закупівель без отримання попереднього погодження на предмет доцільності таких витрат у період воєнного стану;
  • Галина Михайлик взяла маму на роботу, преміювала її, але не попередила про це відділ чи управління освіти, що є конфліктом інтересів і порушенням закону.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA раніше писав про конфлікт у 96 школі. Галина Михайлик, яка пропрацювала директоркою два роки, стверджує, що працювала “відкрито, без дорікань і з перевіркою”. Тому не погоджується з програшем під час конкурсу на посаду. Михайлик хоче оскаржити результати в суді, проте позовну заяву ще не подала. За словами Галини Михайлик батьківський комітет та вчителі підтримують її позицію.

Тим часом новопризначену директорку Нечепурну кілька разів фізично не допускали до місця роботи. Минулого разу Ярину Нечепурну намагався провести до школи заступник Андрія Закалюка, але це йому не вдалося. Також нещодавно невідомі розбили лобове скло машини Ярини Нечепурної.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності