• Головна
  • Новини Львова
  • Батьківський колектив львівської школи №96 анонсував перекриття міжнародної траси Київ-Чоп

Батьківський колектив львівської школи №96 анонсував перекриття міжнародної траси Київ-Чоп

Батьківський колектив львівської 96 школи анонсував перекриття траси Київ-Чоп

Протест повʼязаний з невдоволенням через призначення нового директора у школі

Представник батьківського комітету львівської СЗШ №96, що на Сихові, Андрій Сивак анонсував акції протесту з можливим перекриттям дороги починаючи з вівторка, 16 квітня. Це повʼязано з невдоволенням батьків учнів щодо призначення нової директорки Ярини Нечепурної, про це повідомили у середу, 10 квітня, на пресконференції.

Батьки будуть протестувати, якщо ситуація не вирішиться

На пресконференції Андрій Сивак заявив, що вже написав звернення в міську й обласну ради Львова про проведення заходу з можливим перекриттям дороги, який, за його словами, відображає позицію батьків.

Це не легке рішення. Але в мене є надія, що влада почує нас під час цієї конференції і зробить відповідні кроки для того, щоб розв'язати питання з призначенням нової директорки. Я надіюсь що за декілька днів знайдеться людина серед можновладців і ми зможемо побудувати певний компроміс, а саме скасування результатів конкурсу на посаду директорка школи і призначення нового справедливого конкурсу” — зазначив Андрій Сивак.

На запитання журналістів чому саме в такий спосіб батьки вирішили проводити протестувати, Сивак відповів, що це волевиявлення, до якого готовий батьківський колектив. “Попри те, що у нашій країні воєнний стан, ми фактично не можемо проводити масових заходів. Але індивідуальне виявлення не згоди — маємо право. Я готовий провести цю акцію. Так само я бачу що інші представники батьківського колективу теж готові індивідуально виявити незгоду. Знову ж таки, зробити не масовий захід, але комунікувати з владою” — наголосив представник батьківського комітету.

До слова, учасниками пресконференції були також:

  • Ексдиректорка, а нині заступниця нового директора 96 школи, Галина Михайлик, яка не погоджується з результатами конкурсу
  • Адвокат ексдиректорки Андрій Петришин
  • Вчителька математики школи №96 Марія Петрук
  • Ще одна представниця батьківського колективу Тетяна Куцир

Вони усі заявили, що проведеного конкурсу на посаду директора було незаконним, мовляв “це намагання влади в особі керівника управлянні освіти Львівської міської ради Андрія Закалюка лобіювати свої інтереси і призначати на керівні потрібних людей”.

На конференції також був присутній і керівник управління освіти Андрій Закалюк і директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, як запрошені учасники. Гелена Пайонкевич намагалась висловитись зі сторони мерії міста, проте адвокат Андрій Петришин не дав змоги їй цього зробити. Натомість Андрій Закалюк наголосив, що ситуація повинна вирішуватись у правовому полі і скасовувати ті чи інші результати конкурсу може лише суд.

Нагадаємо, 4 квітня начальник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк разом із новою директоркою школи №96 не змогли зайти в приміщення, бо їх силою не впустили всередину розлючені вчителі та батьки. Ярина Нечепурна законно обрана директорка не може узятися до роботи — конфлікт між новою директоркою та педколективом триває вже понад місяць. Ексдиректорка Галина Михайлик не погоджується з результатами конкурсу на посаду директора і вже подала до суду, щоб оскаржити результати. Ексдиректорка школи № 96 переконана, що підрахунок балів під час конкурсу був непрозорий. Вона певна, що в управлінні освіти просто не хочуть, аби вона керувала школою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності