• Головна
  • Новини Львова
  • Як списуватимуть гроші за поїздки після хакерської атаки: пояснення Львівавтодору

Як списуватимуть гроші за поїздки після хакерської атаки: пояснення Львівавтодору

Валідатор

Списання грошей з картки розпочнуться 5 квітня і триватимуть декілька днів

У Львівавтодорі пояснили, як списуватимуть гроші за здійснені поїздки після відновлення роботи системи, постраждалої від хакерської атаки. Інформація про це з’явилася на сторінці Львівавтодору 3 квітня.

Списання з банківської картки

Якщо з 29 березня до 3 квітня пасажир здійснив кілька оплат за проїзд банківською карткою, зняття грошей відбуватиметься окремими платежами.

“До прикладу, ви отримали за один день декілька окремих сповіщень про зняття коштів (-30 грн, -15 грн, -30 грн) – це списання за валідації, які були здійснені в окремі дні, а також різними носіями (фізична картка або гаджет з підтримкою NFC). Одна транзакція – це сума за квитки, що були завалідовані протягом одного дня одним носієм. Якщо в один день ви оплачували і банківською карткою, і телефоном – це теж буде два сповіщення про зняття коштів”, — йдеться у повідомленні.

Списання за попередні валідації банківськими картками орієнтовно триватиме впродовж 4 - 5 квітня. Далі зняття коштів за поїздки відбуватиметься у штатному режимі.

Списання з ЛеоКарти

Якщо ж пасажир валідував свою загальну ЛеоКарт, списання за всі здійснені реєстрації проїзду з 28 березня до 3 квітня також проходитиме поступово. За день може відбутися кілька списань, в міру опрацювання відвантажених даних реєстрацій із бортових систем. Одне списання – зняття за валідації, що здійснили протягом окремого дня.

Планово списання розпочнуться 5 квітня і триватимуть кілька днів, залежно від загальної кількості здійснених реєстрацій проїзду. “Актуальний баланс відображатиметься лише після зняття коштів за всі здійснені валідації із 28 березня до 3 квітня” — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 березня на систему електронного квитка у Львові здійснили хакерську атаку. Ціллю хакерів стали бази даних програмного забезпечення АСОП. Через атаку ЛКП “Львівавтодор” написало заяву до кіберполіції, наразі тривають слідчі дії. 2 квітня функції поповнення та перегляду балансу ЛеоКарт відновили після хакерської атаки на систему е-квитка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності