Львів’янину виписали три штрафи за забруднення парку Знесіння

Три  штрафи за забруднення ґрунту виписали львів’янину — LVIV.MEDIA

На чоловіка склали три адмінпротоколи за забруднення ґрунту домішками цегли

Львів’янина оштрафували за забруднення ґрунту домішками цегли у парку Знесіння, повідомили у вівторок, 26 березня у Державній екологічній інспекції Львівської області. Чоловік заплатить штраф.

У ґрунті виявили перевищений вміст кадмію і свинцю

Як йдеться в повідомленні, фахівці інспекції відібрали проби ґрунту та виявили у них перевищений вміст кадмію і свинцю.

“Фахівцями Інспекції проведено лабораторні дослідження ґрунтів, відібраних в місцях земляних насипів з домішками бою цегли, розміщених на території РЛП «Знесіння». У пробах ґрунту виявлено перевищення вмісту граничнодопустимих концентрацій забруднювальних речовин, а саме кадмію та свинцю,” — йдеться в повідомленні Держекоінспекції.

Інспекція встановила особу чоловіка, який викидав будівельне сміття у парку Знесіння. На нього склали три протоколи за порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме за забруднення земель ґрунтовими насипами з домішками бою цегли, вивантаження та самовільне зайняття земельної ділянки цими насипами.

Справу скерували до поліції

“Після отримання нормативної грошової оцінки земельної ділянки відповідно до Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів спеціалістами Інспекції будуть нараховані збитки за забруднення та засмічення земель,” — наголосили в інспекції. Справу скерували до правоохоронних органів. За трьома статтями в сукупності, чоловікові загрожує штраф розміром до 1 479 грн.

Нагадаємо, 7 березня, Держекоінспекція виявила нечистоти у річці Стрий на Самбірщині, за фактом відкрили кримінальне провадження. Окрім цього, 14 березня біля Бібрки інспекція виявила перевищення вмісту хлоридів у ґрунті у 35 разів, через витік соляної кислоти.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності