Прокуратура розслідує забруднення ґрунтів через витік соляної кислоти біля Бібрки

Витік соляної кислоти з цистерни на Львівщині

Виявлено перевищення вмісту хлоридів у ґрунті у 35 разів.

Державна екологічна інспекція у Львівській області здійснила повторний відбір проб ґрунтів в місці витоку соляної кислоти біля на трасі Львів - Івано-Франківськ біля села Шпильчина. Про це в інспекції повідомили 14 березня.

Результати досліджень ґрунту показали перевищення вмісту хлоридів у 35 разів. Матеріали перевірки скерували у Спеціалізовану екологічну прокуратуру та поліцію для відкриття кримінального провадження за забруднення та псування земель.

Коли та за яких обставин витекла соляна кислота біля Бібрки

18 січня вранці на трасі біля Львова водій відчепив від вантажівки та залишив пошкоджену цистерну, з якої витікала соляна кислота. Рятувальники ДСНС мінімізували витік кислоти, а також провели обвалування автоцистерни. Згодом до пошкодженої цистерни підігнали іншу, та перекачали туди соляну кислоту, яка ще не встигла витекти.

Чим небезпечна соляна кислота

Соляна або ж хлоридна кислота належить до найсильніших кислот. Вона розчиняє більшість металів. Кислота має різкий запах і “димить” на повітрі внаслідок виділення газоподібного хлороводню. При потраплянні на шкіру кислота викликає сильні опіки. А її випари отруйні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності