На трасі біля Львова із залишеної водієм цистерни витікала соляна кислота

На трасі біля Львова із залишеної водієм цистерни витікала соляна кислота

На місці працюють підрозділи хіміків у ДСНС

У четвер, 18 січня, вранці на трасі біля Львова водій відчепив від вантажівки та залишив пошкоджену цистерну, з якої витікала соляна кислота. Станом на 11:00 на місці працювали хіміки ДСНС.

Як розповіли LVIV.MEDIA у пресслужбі ДСНС Львівщини, цистерна стоїть на трасі Львів - Івано-Франківськ біля села Шпильчина. “Там вже працюють підрозділи хіміків ДСНС. Ми очікуємо іншу цистерну, щоб перекачати туди кислоту, яка ще не витекла. За нею поїхав водій вантажівки, який і залишив цистерну на трасі”, — розповіли у ДСНС. Станом на 12:16 рятувальники мінімізували витік кислоти, а також проводили обвалування автоцистерни.

О 15:38 у пресслужбі ДСНС розповіли, що до пошкодженої цистерни підігнали іншу, та перекачують туди соляну кислоту, яка ще не витекла. Близько 21:10 рятувальники завершили роботи.

До слова, соляна або ж хлоридна кислота належить до найсильніших кислот. Вона розчиняє більшість металів. Кислота має різкий запах і “димить” на повітрі внаслідок виділення газоподібного хлороводню. При потраплянні на шкіру кислота викликає сильні опіки. А її випари отруйні.

Згодом, 14 березня, Державна екологічна інспекція у Львівській області повідомила, що після повторного дослідження у грунті на місці витоку соляної кислоти виявили перевищення вмісту хлоридів у 35 разів. Матеріали перевірки скерували у Спеціалізовану екологічну прокуратуру та поліцію для відкриття кримінального провадження за забруднення та псування земель.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності