Львівська міськрада звинувачує фірму з продажу авто у захопленні землі у Львові

ТОВ «Бос Авто Україна» незаконно захопило землю поблизу ТРЦ «Victoria Gardens»

Власники фірми ігнорують вимоги міста щодо звільнення незаконно зайнятої землі

Львівська компанія ТОВ «Бос Авто Україна», яка займається торгівлею автомобілями з Європи та США, захопила близько 30 соток землі поблизу ТРЦ «Victoria Gardens» у Львові. Франківська окружна прокуратура наразі вивчає обставини справи, повідомили у департаменті містобудування Львівської міськради у п’ятницю, 8 березня.

На захопленій землі компанія облаштувала майданчик для продажу авто

Як зазначили у департаменті містобудування ЛМР, йдеться по 30 соток землі на вулиці Кульпарківській поблизу ТРЦ «Victoria Gardens». На захопленій ділянці ТОВ «Бос Авто Україна» облаштувало майданчик для продажу автомобілів.

«Свого часу частину цієї ділянки було відведено управлінню капітального будівництва департаменту ЖКГ – для будівництва майбутньої транспортної розв'язки від вул. Кульпарківської до вул. Патона», — йдеться у повідомленні департаменту.

В управлінні держконтролю за використанням та охороною земель повідомили, що власники фірми не мають документів, які б надавали право користуватися цією землею, Львівська міськрада не приймала таких рішень. «Також відсутня інформація щодо зареєстрованих речових прав на цю ділянку в Державному реєстрі речових прав та Реєстрі прав власності на нерухоме майно», — прокоментували в управлінні держконтролю за використанням та охороною земель.

У ЛМР додали, що раніше працівники управління зверталися до власників фірми, однак ті ігнорують вимоги міста щодо звільнення незаконно зайнятої землі. Управління держконтролю скерувало заяви до обласної прокуратури та поліції. Відомо, що Франківська окружна прокуратура наразі вивчає обставини справи. Водночас матеріали обстеження ділянки скерували до юридичного департаменту ЛМР, там готують позовну заяву до суду щодо звільнення ділянки.

Довідково. «Бос Авто Україна» — львівська компанія, зареєстрована у вересні 2019 року. ТОВ «Бос Авто Україна» займається торгівлею автомобілів. Згідно з даними YouControl, керівником фірми є Денис Морозов. Серед засновників ТОВ також є Андрій Ткачук, Ігор Фітьо та Дмитро Семенюк.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності