У Львові в ЛКП “Лев” вводять двомісячний карантин через смерть собаки від сказу

У Львові в ЛКП “Лев” вводять двомісячний карантин через смерть собаки від сказу

Собаку, який сьогодні, 22 лютого, помер від сказу, виловили на вулиці Львова

На ЛКП “Лев” вводять двомісячний карантин через виявлений сказ. Про це 22 лютого повідомили на сторінці “Львів. Оперативно”.

Собака, якого напередодні виловили у Львові, сьогодні, 22 лютого, помер через сказ. У ЛКП власникам домашніх тварин нагадують про необхідність вакцинації улюбленців від сказу.

Додамо, що на Львівщині чимало випадків сказу зафіксували у Дрогобицькому районі. 19 лютого у селі Орів та 5 км зоні на Дрогобиччині ввели карантинні обмеження через сказ собаки. Карантин триватиме два місяці. 13 лютого у двох населених пунктах Східницької громади на Дрогобиччині вже запровадили карантин через сказ собаки. Йдеться про село Сторона та селище Підбуж.Таке рішення ухвалили після того, як було підтверджено наявність вірусу сказу у 18-річного собаки, який напередодні покусав людей і після цього загинув. Там карантинні обмеження діятимуть до 9 квітня. Перед тим 17 січня в Східниці та селі Раневичі, а також в їхній 5-кілометровій зоні, запровадили карантин через сказ у кота та лисиці. Окрім того, 9 січня на Дрогобиччині у селі Бистриця та його п'ятикілометровій зоні запровадили карантин через підтверджений випадок сказу у собаки. Сказ зафіксували у восьмирічного пса. Він покусав трьох людей у Бистриці й після цього загинув. Тут карантин триватиме до 8 березня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності