Суд повернув у власність львівської громади памʼятку культурної спадщини

Суд повернув у власність львівської громади памʼятку культурної спадщини

Загальна площа будівлі складає майже 250 кв м

Господарський суд Львівської області зобовʼязав повернути громаді Львова памʼятку культури місцевого значення, яка вибула з комунальної власності без відома мерії. Суд приняв рішення кілька тижнів тому, а у середу, 21 лютого, про це повідомила Львівська обласна прокуратура.

Будівля у центрі Львова, що розташована на вул. Рибній 4, вибула з комунальної власності без згоди Львівської міської ради. "Встановлено, що на підставі ухвали суду про затвердження мирової угоди товариством було незаконно передано у власність нібито належну йому нерухомість позивачу, про що внесено відомості в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно. Проте, підприємство не являлось володільцем спірного майна, а було лише орендарем такого, і, відповідно, не мало права ним розпоряджатися", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Право власності зареєстрували на ТОВ “Анто Ком”. У суді прокурори довели набуття права власності відповідачем на будівлю. Тож Господарським судом було задоволено позов про витребування із незаконного чужого володіння нерухомого майна. До слова, будівля на вул. Рибній має статус пам’ятки культурної спадщини місцевого значення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності