Суд повернув у власність держави приміщення у Львові, площею майже 1000 м²

Суд повернув у власність держави приміщення у Львові, площею майже 1000 м²

Компанія, яка його орендувала, заборгувала державі понад 500 тис. грн

У власність держави повернуть промислове приміщення, яке розташоване на одній з вулиць Львова. Будівлю площею майже 1000 м² орендувала місцева компанія, яка ще у 2019 році припинила сплачувати орендну плату. За чотири роки підприємство заборгувало державі понад 500 тис. грн, повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у п’ятницю, 5 січня.

За матеріалами справи, у травні 2019 року ТОВ «ГАЛ-П» взяло в оренду приміщення загальною площею понад 960 м², які належали до державної власності. Йдеться про приміщення цеху ремонту кабін і кузовів у Львові на вулиці Личаківській, 152. Згодом «ГАЛ-П» припинило сплачувати орендну плату. З листопада 2019 року до березня 2023 року заборгованість компанії перед державою становила понад 500 тис. грн.

Тож у 2023 році прокурори звернулися до суду з вимогою розірвати договір про оренду. Господарський суд Львівської області задовольнив позов та зобов’язав «ГАЛ-П» сплатити до державного бюджету заборгованість за договором про оренду, а також повернути промислове приміщення у державну власність.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року суд повернув державі земельну ділянку в Брюховичах, яку місцева селищна влада незаконно передала в приватну власність ще у 2004 році.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності