Кількість безготівкових оплат в громадському транспорті Львова зросла вдвічі

Кількість безготівкових оплат в громадському транспорті Львова зросла вдвічі

Від готівки відмовились трохи більше третини пасажирів

Минулого тижня 36,1% пасажирів, які користувались громадським транспортом Львова, скористались безготівковою формою оплати. Це удвічі більше, ніж у перший тиждень запровадження електронного квитка у Львові: з 11 по 18 грудня ЛеоКарт чи банківські картки використовували 16,3% пасажирів. Про це у четвер, 04 січня повідомила Львівська міська рада з посиланням на дані ЛКП “Львівавтодор”.

 Директор міського департаменту мобільності Олег Забарило вважає цю динаміку позитивною:”Львів'янам зручно і найвигідніше оплачувати за проїзд саме карткою ЛеоКарт, адже тоді проїзд в автобусі, трамваї чи тролейбусі коштує найдешевше”.

Також, за інформацією ЛКП “Львівавтодор”, з 11 по 31 грудня контролери виписали 731 штраф. Штрафні квитки вартістю 300 гривень отримали безквиткові пасажири, пасажири з незавалідованими загальними та студентськими ЛеоКарт, а також люди з посвідченнями, які не дають права на пільговий проїзд та пасажири, які не оплатили перевезення багажу.

Нагадаємо, з 11 грудня минулого року у всьому громадському транспорті Львова запровадили безготівкову форму оплати за проїзд. Одночасно з цим міська влада змінила вартість проїзду залежно від способу оплати: 13 гривень за поїздку оплачену ЛеоКартом, 15 грн – банківською карткою, 20 грн — готівкою. До 11 грудня у міських автобусах можна було розрахуватись лише готівкою. Поїздка коштувала 15 гривень. Проїзд у міському електротранспорті коштував 10 гривень при оплаті готівкою та 8,5 грн – при оплаті через Приват-24 або EasyPay. Уже наступного дня після запровадження система безготівкової оплати проїзду перестала працювати внаслідок хакерської атаки на мережу “Київстар”. Остаточно безготівкову оплату відновили 21 грудня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності