• Головна
  • Новини Львова
  • Водія львівського автобуса позбавили премії через відмову відкрити пандус для пасажира з інвалідністю

Водія львівського автобуса позбавили премії через відмову відкрити пандус для пасажира з інвалідністю

Фото: Роман Балук для ЛМР

Водія позбавили 13 тис. грн премії та оголосили йому догану

У Львові водій автобуса не відкрив пандус для пасажира з інвалідністю, що пересувався на колісному кріслі. Водієві оголосили догану та позбавили 13 тис. грн премії, повідомили у Львівській міській раді у п’ятницю, 29 грудня.

Про інцидент стало відомо зі дзвінка на гарячу лінію міста. Водій автобуса №47А не відкрив пандус для пасажира на колісному кріслі. У комунальному автотранспортному підприємстві №1 зауважили, що такими діями водій порушив трудову дисципліну та посадову інструкцію.

“Після впровадження безготівкової оплати проїзду, водії міського громадського транспорту отримують офіційну прозору заробітну плату. Фінансове покарання тепер буде відчутне для водія, адже компенсувати недоотримані кошти, поклавши собі в кишеню готівку з виручки, вони більше не можуть. У подібних випадках ми каратимемо водіїв гривнею до тих пір, поки кожен з них не усвідомить, що його прямий обов’язок — допомогти пасажиру на колісному кріслі потрапити в салон та виїхати з нього”, — зазначив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

У ЛМР зазначили, що в жовтні частина водіїв пройшла навчання щодо правильної комунікації та взаємодії з маломобільними людьми. Зокрема водії вчились допомагати пасажирам з інвалідністю користуватись громадським транспортом. Такі навчання плануються й наступного року.

Нагадаємо, у жовтні водія львівського автобуса №29 покарали за те, що він зачинив двері перед військовим з інвалідністю. Водія позбавили премії та оголосили йому догану за порушення правил та трудової дисципліни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності