У Львові жінку, яка неодноразово крала у супермаркетах, посадять на 5 років

У Львові жінку, яка неодноразово крала у супермаркетах, посадять на 5 років

Апеляційну скргу відхилили, вирок не змінили

26 квітня у Львові розглянули апеляційну скаргу на вирок Галицького районного суду міста Львова про крадіжку.

Про це пишуть на сторінці Львівського апеляційного суду.

Відповідно до вироку суду першої інстанції, 40-річну жінку, раніше вже засуджену, визнали винною у крадіжці в умовах воєнного стану та призначили покарання -5 років позбавлення волі. А також суд присудив стягнути з обвинуваченої на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Торгівельно-Виробнича компанія «Львівхолод» матеріальну шкоду в розмірі 1256 грн., 20 коп.

З повідомлення стає відомо, що 6 грудня 2022 року, у Львові приблизно о 17:10 год, обвинувачена викрала з приміщення магазину «Рукавичка» каву різних видів, мед натуральний акацієвий, олію оливкову. Крадіжкою жінка завдала ТзОВ TBK «Львівхолод» матеріальну шкоду на загальну суму 692 гривні 92 копійки.

Цього ж дня, приблизно о 21:58 жінка поцупила з того самого магазину такі товари: шоколадні фігури «Світоч», каву різних видів, чай. Цього разу вона заподіяла ТзОВ TBK «Львівхолод» матеріальну шкоду на загальну суму 563 гривень 28 копійок.

Під час розгляду апеляційної скарги захисник просив вирок місцевого суду скасувати та призначити м'якіше покарання. Однак, прокурор підтвердив, що умисні дії обвинуваченої вірно кваліфіковані судом першої інстанції як таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно та в умовах воєнного стану, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч.4 ст.185 КК України. Тому вирок є законними та обґрунтованим.

Також прокурор зазначив, що на сьогодні щодо обвинуваченої скеровано до львівських судів ще 2 обвинувальних акти у Шевченківський районний суд міста Львова від 5 січня 2023 року та у Галицький районний суд міста Львова від 13 січня 2023 року, які кваліфіковані за ч. 4 ст.185 КК України.

Заслухавши доводи обвинуваченої та її захисника, міркування прокурора, дослідивши матеріали кримінального провадження, колегія суддів прийшла до висновку, що відсутні підстави для застосування до обвинуваченої положень ст. 69 КК України. Оскільки поведінка обвинуваченої свідчить про її схильність до вчинення умисних кримінальних правопорушень проти власності та про небажання ставати на шлях виправлення. Таким чином, доводи обвинуваченої, викладені в апеляційній скарзі, не знайшли свого підтвердження під час апеляційного розгляду.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила залишити без задоволення апеляційну скаргу захисника, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Нагадаємо, на Львівщині судитимуть розбійника, який напав на 93-річну жінку. За скоєне йому загрожує покарання - позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності