• Головна
  • Світ
  • Помер найстаріший нацист, засуджений за злочини режиму Гітлера

Помер найстаріший нацист, засуджений за злочини режиму Гітлера

Помер найстаріший нацист, засуджений за злочини режиму Гітлера

Чоловік був охоронцем у німецькому концтаборі

Найстаріший нацист, якого коли-небудь судили за злочини, скоєні під час Голокосту, помер у віці 102 років. 

Про це повідомило видання Mirror.

Зазначається, що минулого року німецький суд засудив колишнього нацистського охоронця у віці 101 року до п'яти років ув'язнення за його роль у загибелі понад 3500 людей у концтаборі під час Другої світової війни. Проте чоловік залишився на свободі, очікуючи апеляції.

Йозеф Шуц (так іноземні ЗМІ ідентифікували чоловіка) заперечував, що працював охоронцем СС у таборі Заксенгаузен, але земельний суд у Нойруппіні дійшов висновку, що документи з його ім'ям, датою і місцем народження свідчать про те, що він насправді був членом воєнізованого крила Нацистської партії, яке дислокувалося в таборі на околиці Берліна між 1942 і 1945 роками.

"Суд дійшов висновку, що, всупереч вашим твердженням, ви працювали в концтаборі охоронцем близько трьох років", – сказав головуючий суддя Удо Лехтерманн.

Суддя заявив, що підсудний допомагав системі вбивств, створеній нацистам. Згідно з правовим прецедентом, створеним у 2015 році, кожен, хто допомагав функціонувати нацистському табору, може бути притягнутий до кримінальної відповідальності в Німеччині за співучасть у вбивствах, скоєних у цьому таборі.

"Ви добровільно підтримували своєю діяльністю це масове винищення.Ви щодня протягом трьох років спостерігали за тим, як депортованих людей жорстоко катували і вбивали", — сказав Лехтерманн.

Адвокат Шуца заявив, що його клієнт подасть апеляцію на рішення суду і що суд вищої інстанції вирішить, чи є "загальна охоронна служба без конкретної участі" достатньою підставою для такого вердикту.

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов сказав, що те, як поводиться зараз Путін, нагадує поведінку Гітлера навесні 1945-го року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності