• Головна
  • Світ
  • За сценарієм Гітлера: Путін приїхав в окупований Маріуполь (фото)

За сценарієм Гітлера: Путін приїхав в окупований Маріуполь (фото)

За сценарієм Гітлера: Путін приїхав в окупований Маріуполь (фото)

Саме там Гітлер вперше зрозумів, що війну програно

Сьогодні, 19 березня, близько 5 ранку російські пропагандисти повідомили, що глава РФ Владімер Путін відвідав зруйнований Маріуполь. Коли саме він здійснив «почесний» візит не відомо. Разом віце-прем’єр-міністром Маратом Хуснулліним він проїхався околицями міста та навіть встиг поспілкуватися з місцевими жителями. Такий план дій Путіна дуже нагадує його попередника — Адольфа Гітлера.

LVIV.MEDIA зібрало всю інформацію про те, чим схожі візити диктаторів до Маріуполя та який сценарій розвитку подій може чекати Путіна далі.

В грудні (ймовірно 2 грудня) 1941 року Адольф Гітлер був у Маріуполі. Це сталося після того, як німці окупували місто. Його візит тривав близько доби й містом він пересувався лише вночі. Поїздка диктатора до Маріуполя була раптовою й відбулася через критичну ситуацію, що склалася на Південному фронті вермахту під Ростовом.

У Маріуполі Гітлера зустрічали на аеродромі. Після приземлення високопосадовці проїхали до штабу Клейста на нараду.

«У Маріуполі Гітлер ночував у відведеному йому будинку, здається, у колишньому готелі на березі моря… за сприяння органів таємної польової поліції, мною були проведені необхідні охоронні заходи у безпосередній близькості до квартири Гітлера: посилена патрульна служба, внутрішні та зовнішні варти, закриття всього прилеглого району для стороннього руху. Більші заходи з охорони мною не проводилися, оскільки це могло викликати непотрібний галас», — писав начальник охорони Гітлера Раттенхубер.

Жодних вишуканих страв для шикарного бенкету в Маріуполі не організовували, тому що приїзд Гітлера був раптовим, пізнім, та й сама напружена ситуація, яка склалася на фронті, не сприяла цьому. Багато істориків та сучасників стверджують, що саме там Гітлер вперше зрозумів, що війну програно.

За схожою аналогією діяв і глава держави-терористки. Путін прибув до Маріуполя вночі, і конкретної дати візиту не повідомляється. В Маріуполі він оглянув берегову лінію міста в районі яхт-клубу, відвідав місцеву філармонію, об’їхав зруйновані райони та навіть встиг серед ночі поспілкувався з місцевими мешканцями. Ті начебто дякували йому за «порятунок», надане житло та навіть за «перемогу».

Ймовірною метою візиту було перевірити відновлення житлової інфраструктури, навчальних та медичних закладів Маріуполя. Окрім цього, заступник голови уряду РФ з питань будівництва Марат Хуснуллін розповідав Путіну про те, як українські військові в Маріуполі мінували тіла загиблих, щоб їх не могли прибрати, й мінували медичні прилади аби росіяни не могли рятувати місцевих жителів.

Додамо, в мережі з’явилося відео того, як після тимчасово окупованих територій диктатор РФ нібито відвідав «командний пункт» вояк у Ростові-на-Дону. Путін зайшов на нараду в супроводі начальника генштабу РФ Валерія Герасимова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності