У Львові провели два масштабні турніри зі скандинавської ходьби

У Львові провели два масштабні турніри зі скандинавської ходьби

Скандинавська ходьба поєднує вправи для серцево-судинної системи з інтенсивним тренуванням м’язів плечей, рук, тіла та ніг

Минулих вихідних у Стрийському парку було справжнє свято скандинавської ходьби. У суботу тут змагались представники громад у межах «Спортивних ігор Львівщини». А в неділю у парку провели відкритий кубок зі скандинавської ходьби «Львівська осінь».

Про це повідомили у Львівській ОВА.

У «Спортивних іграх Львівщини» серед дорослих перемогу вибороли представники Червоноградської громади, другими стали атлети Самбірської громади, а третіми — спортсмени зі Стрийщини. Серед ветеранів перемогу вибороли представники Сокальської громади, другими знову стали самбірчани, а «бронзу» вибороли спортсмени з Червоноградської громади.

А ось у відкритому кубку «Львівська осінь» взяли участь львів'яни, представники Києва, Хмельницького, Дніпра, Кривого Рогу, Трускавця, Запоріжжя, Фастова, Мелітополя, Вінниці, Борщова Тернопільської області, а також міста Кольбушов, що у Польщі. Загалом за нагороди у різних вікових категоріях позмагались понад пів сотні спортсменів. 

Зазначимо, що Львівський обласний центр «Спорт для всіх» кожного вівторка проводить відкриті тренування з цього виду спорту. Охочих чекають о 15:00 на вулиці Самчука, 14, поблизу корпусу кафедри фізичної культури НУ «Львівська політехніка».

Додамо, що скандинавська ходьба поєднує вправи для серцево-судинної системи з інтенсивним тренуванням м’язів плечей, рук, тіла та ніг. Коли людина ходить без палиць, то працюють здебільшого м’язи нижче талії. Коли ж людина додає нордичні палиці, вона також активує всі м’язи верхньої частини тіла. Вчені Гарвардського університету зазначають, що при скандинавській ходьбі задіяні від 80% до 90% м’язів.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності