Спортсменка зі Львівщини здобула два «срібла» на чемпіонаті світу з армреслінгу серед незрячих

Спортсменка зі Львівщини здобула два «срібла» на чемпіонаті світу з армреслінгу серед незрячих

Анна Кушнір - дворазова призерка чемпіонату Європи та призерка чемпіонату світу

Спортсменка з Рави-Руської Анна Кушнір здобула дві срібних медалі на чемпіонат світу з армреслінгу, який пройшов у Туреччині. Загалом національну збірну України на змаганнях представили 39 спортсменів.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Анна Кушнір змагається серед незрячих армреслерок у ваговій категорії 60 кг. В армспорт дівчина прийшла шість років тому, коли дізналася про чемпіонат області з цього виду спорту. Спочатку вона змагалась з усіма спортсменами, а згодом почала професійно виступати серед людей з інвалідністю. Тренується спортсменка у клубі «Львівські Леви» та у Львівській дитячо-юнацькій спортивній школі людей з інвалідністю «Галичина» під керівництвом Богдана Іваницького.

Це вже не перші нагороди Анни на міжнародних змаганнях – вона дворазова призерка чемпіонату Європи та призерка чемпіонату світу. На цьогорічному чемпіонаті світу вона також виконала норматив майстра спорту України міжнародного класу.

Загалом у світових змаганнях з параармспорту взяли участь 1450 спортсменів із 54 країн світу. Зокрема, на цих змаганнях Україну представили 39 спортсменів.

Зазначимо, що армспорт мають включити до програми Паралімпійських ігор 2028 року.

Нагадаємо, за кількістю нагород на XIII Зимових Паралімпійських іграх, які цьогоріч пройшли у Пекіні, Україна посіла друге місце в загальному заліку. Наша збірна вперше у своїй історії виборола 29 медалей. Випередив українців лише Китай.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності