Львів’янин здобув ліцензію на Олімпійські ігри-2024 у Парижі

Львів’янин здобув ліцензію на Олімпійські ігри-2024 у Парижі

Львів'янин Павло Коростильов здобув ліцензію на Олімпійські ігри-2024.

Для України це вже друга ліцензія на Олімпійські ігри, які пройдуть в Парижі, і друга в стрільбі. Сталося це за підсумками чоловічих змагань у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів на чемпіонаті світу.

Про це пише «Суспільне».

На світовій цьогорічному чемпіонаті світу розігрувалися перші олімпійські ліцензії саме у цій дисципліні - її мали здобути топ-4 найкращі атлети у фіналі. Однак було обмеження: не більше однієї ліцензії на одну країну.

Україну у цій дисципліні на чемпіонаті світу була представляли три атлети: 24-річний Павло Коростильов, 39-річний Олег Омельчук та 32-річний Віктор Банкін. За підсумками кваліфікації, де усі спортсмени провели шість серій по 10 пострілів у кожній, до вісімки найкращих та до фіналу потрапили два українці - Коростильов та Банкін. Загалом до фіналу відібралися атлети з п'яти країн: одразу три стрільці з Китаю, два - з України, та по одному з Пакистану, Республіки Кореї та Індії.

За підсумками фіналу Павло Коростильов завоював «бронзу», оскільки поступився двом стрільцям з Китаю. Для львів’янина це перша медаль дорослого чемпіонату світу у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів. Крім цього, він завоював для України олімпійську ліцензію на ОІ-2024.

Крім того, як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, управління молоді та спорту Львівської ОДА виплатить спортсмену премію у розмірі 60 тисяч гривень. Також премії у розмірі 50% отримають тренери спортсмена.

Загалом на чемпіонаті світу, який триває зараз у Єгипті, виступає п’ятеро спорстменів зі Львівщини: Павло Коростильов, Володимир Пастернак, Анастасія Німець, Юлія Коростильова та Олександр Галкін.

Додамо, що 24-річний Павло Коростильов вже двічі змагався на Олімпійських іграх:

  • стрільба з пневматичного пістолета з 10 метрів - 35-е місце (Ріо-2016) та 4-е місце (Токіо-2020);
  • стрільба з пневматичного пістолета з 25 метрів - 16-е місце (Ріо-2016) та 9-е місце (Токіо-2020).

Нагадаємо, бронзових призерів чемпіонату Європи із кульової стрільби Павла та Юлію Коростильових нагородили за визначні здобутки. Свою медаль Павло Коростильов здобув у швидкісній стрільбі з малокаліберного пістолета на 25 метрів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності