Україна матиме "відкрите небо" з Європою

Україна матиме "відкрите небо" з Європою

Верховна Рада ратифікувала угоду про спільний авіапростір з ЄС

Верховна Рада на засіданні проголосувала за ратифікацію угоди про спільний авіапростір з Європейським Союзом. Ратифікація дозволить завершити процес виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для того, аби угода набрала чинності.

Угода про "відкрите небо" має на меті зрівняти у деяких правах українські та європейські авіакомпанії, зняти монополію на окремі маршрути та полегшити відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами. Це як наслідок — має зменшити ціни на квитки.

Додамо,  угоду про Спільний авіаційний простір Україна та Європейський Союз підписали 12 жовтня.

Нагадаємо, учора компанія SkyUp Airlines дозволила безплатно змінювати дати подорожі на регулярні рейси з 16 по 20 лютого. Пропозиція діє для всіх тарифів. Запит на зміну потрібно надіслати в авіакомпанію щонайменше за 6 годин до вильоту.

Також нещодавно турецька авіакомпанія Turkish Airlines дозволила безплатно повертати або змінювати авіаквитки в Україну.

А ще раніше SkyUp заявила, що зупиняє продаж квитків на рейси 14-16 лютого через вимоги лізингодавців та повідомлення страхових компаній, які відмовлялися страхувати польоти в повітряному просторі України. Також літак українського лоукостера не зміг приземлитися у Києві. Борт прямував із португальського острова Мадейра. Проте заходити в український авіапростір компанії заборонили. Тож рейс був змушений здійснити посадку в Молдові. Згодом в авіакомпанії повідомили, SkyUp Airlines відновлює продаж квитків на всі рейси та працюватиме у штатному режимі.

Подорожі

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності