Чим унікальна Східниця та що відвідати для відпочинку з користю

Чим унікальна Східниця та що відвідати для відпочинку з користю

Якщо ж ви плануєте затриматись у Східниці, зупинитись можна у СПА-готелі “Respect”

Цьогоріч не кожен українець має змогу поїхати відпочивати за кордон. Проте фізичний та моральний відпочинок як ніколи важливий. Відкласти справи та насолодитись гарними краєвидами можна у Східниці, що на Львівщині. Східниця — це невелике селище, яке розташоване за 21 км від Дрогобича. Популярним воно стало завдяки лікувальним властивостям вод, які тут видобувають — "Нафтуся",  "Боржомі" та "Поляна Квасова". А ще селище називають “Українською Швейцарією”. Курорт став популярним не тільки для лікування, а й СПА, відпочинку з дітьми, друзями та просто для прогулянок лісом. Що подивитися у Східниці та чим вона здивує , розповідаємо нижче.

Куди піти/поїхати у Східниці

Оглядова вежа на горі Цюхів Верх

У 2022 році у Східниці збудували 15-метрову оглядову вежу на горі Цюхів Верх. Звідси можна побачити Борислав, Трускавець та навіть Тустань. Розташована вежа біля території Національного природного парку “Сколівські Бескиди”, куди входить низка об’єктів загальнонаціонального значення, а мережа туристичних шляхів складається з 19-ти маршрутів, 2-х екостежок загальною протяжністю 146 км, які пронумеровані та мають індивідуальний QR-коди. 

Якщо ж ви плануєте затриматись у Східниці, зупинитись можна у СПА-готелі “Respect” (https://www.respecthotel.com.ua/rest_karpaty/). Відстань від вежі до готелю складає лише 6 км. 

Політ на повітряній кулі

Хто б не хотів спробувати політати на повітряній кулі? Для цього не потрібно їхати до Каппадокії, адже Східниця – єдине місце в Україні, де можна політати на повітряній кулі в горах.

Важливою умовою для здійснення польоту є сприятлива погода. Влітку польоти можна здійснювати зранку (2-3 години після сходу сонця) і ввечері (2-3 години до заходу сонця). Взимку літати можна у будь-який час світлового дня.

Піднятись до східницької вітрової електростанції

Східницька ВЕС розташована в урочищі Бухів та налічує сім вітряків. Хоч і електростанція не працює, проте звідси відкривається красивий краєвид на Східницю в оточені вітряків.

Ландшафтний Парк “Святого Пантелеймона Цілителя”

Тут можна не лише гуляти, кататися на велосипеді, а також глибше пізнати історію курорту. У парку відтворили макети нафтових качалок, які використовувалися тоді, коли нафтова промисловість Західної України тільки почала зароджуватися. Прогулюючись парком, можна натрапити на ялиновий ліс, де розташовані джерела залізної №15 і гліцеринової води №357.

Сходити на справжні СПА-процедури

Не дарма Східницю називають бальнеологічним курортом. Тут можна занятися озонотерапією, відвідати спелеокімнату або аквазону. Наприклад, у СПА-готелі “Respect” можна замовити повний комплекс СПА-процедур, приділити час косметології обличчя та тіла. Також можна пройти ультразвукову та лабораторну діагностику і не тільки. 

Що привезти зі Східниці

  • Воду з джерела 2С в скляній тарі;
  • Східницький мед, місцеві сири та чаї;
  • Вироби карпатських народних умільців;
  • Рибу, виловлену власноруч у річці Стрий;
  • Сувенір на згадку про Східницю;
  • Фотографії з пам’ятним знаком “Бальнеологічний курорт Східниця”. 

Як доїхати до Східниці

Селище розташоване за 103 кілометри від Львова. Поїздка автобусом за маршрутом Львів-Східниця займає близько 2,5 годин часу.Час відправлення автобуса краще уточнювати безпосередньо перед поїздкою до довідкового бюро вокзалу. Зазвичай перший автобус відходить о 07:20, а останній — о 19:00. Автобуси відправляються з періодичністю у годину-дві.СПА-готель “Respect” також забезпечує своїх гостей трансфером, який можна завчасно замовити за телефоном: 0674405755.Проїхати на відпочинок  в Східницю можна через Львів по трасі Е40/М06, яка веде через Київ, Житомир і Рівне, або по трасі Е50/М12, яка пролягає через Дніпро, Кропивницький, Умань, Вінницю, Хмельницький і Тернопіль. А можна скоротити дорогу і у Тернополі повернути у напрямку Стрия. У Стрию з’їжджаємо на міжнародну трасу Е471, яка веде в напрямку міста Чоп і рухаємося до села Верхнє Синьовидне. Тут слід повернути праворуч на регіональну дорогу Т1421, яка вас виведе до курорту Східниця. 

Подорожі

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності